Gündem
Yayınlanma : 16 Eylül 2026 21:20

Ağıralioğlu'ndan borsadaki düşüşe tepki

Ağıralioğlu'ndan borsadaki düşüşe tepki
Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Borsa İstanbul'daki sert düşüş ve 1,3 trilyon TL'lik erimeye tepki göstererek, iktidarı şeffaflık ve denetim çağrısıyla uyardı. Güvenin kaybedilmesi halinde ekonominin çöküşe geçeceği uyarısınd

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Borsa İstanbul'da yaşanan sert düşüş ve BIST 100 endeksindeki yüksek kayıp üzerine iktidarı ve ilgili kurumları acil eylem planı oluşturmaya çağırdı.

Piyasalarda güven krizi endişesi

Ağıralioğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, borsadaki düşüşün sıradan bir günlük dalgalanma olmadığını vurgulayarak, "1,3 trilyon TL eridi: borsada güven krizine seyirci kalınamaz!" ifadelerini kullandı. BIST 100 endeksinin yüzde 6'yı aştığını ve devre kesicinin devreye girdiğini belirten Ağıralioğlu, özellikle bankacılık ve sanayi hisselerindeki derin satışlara dikkat çekti.

Şeffaflık ve denetim çağrısı

19 fondan yaklaşık 132,8 milyar liralık çıkış yaşandığına dair kamuoyunda dolaşan iddiaların netleştirilmesini talep eden Ağıralioğlu, "Hangi fonda ne kadar likidite var? Yatırımcının parası nerede? Ödemeler ne zaman ve hangi şartlarda yapılacak? Bu satış dalgasının arkasında ne var?" sorularını sordu. Sermaye piyasalarında güvenin ancak şeffaflık, denetim ve kuralların eşit uygulanmasıyla sağlanabileceğini vurgulayan Ağıralioğlu, borsanın birkaç büyük yatırımcının oyun alanı olmadığını, küçük yatırımcının birikiminin ve vatandaşın alın terinin korunduğu bir yer olması gerektiğini söyledi. Devletin görevinin piyasayı seyretmek değil, yatırımcının hakkını ve piyasanın güvenilirliğini korumak olduğunu belirten Ağıralioğlu, iktidara ve ilgili kurumlara yaşananları tüm açıklığıyla ortaya koyma, iddiaları araştırma ve sorumlusu varsa gereğini yapma çağrısında bulundu. Ekonominin en kıymetli sermayesinin para değil, güven olduğunu ifade eden Ağıralioğlu, güven kaybedildiğinde yatırımcının, üretimin, istihdamın ve milletin refahının da kaybedileceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.