Gündem

Ağıralioğlu: Seçim ne zaman olursa olsun hazırız

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, seçimlerin zamanında veya erken yapılmasından bağımsız olarak hazır olduklarını belirtti. Sistemdeki otoriterleşmeyi eleştiren Ağıralioğlu, memleketin sorunlarına odaklanacak yeni bir irade ve
ANKA
ANKA
2 dk Sesli Dinle 0
Ağıralioğlu: Seçim ne zaman olursa olsun hazırız

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, erken seçim tartışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. Ağıralioğlu, “Zamanında ya da erken, hiç fark etmez. Bugün gelirse bugün hazırız. Yarın gelirse yarın hazırız. Vaktinde yapılırsa vaktinde hazırız. Ne şartta yapılırsa orada hazırız” ifadelerini kullandı.

Ağıralioğlu: Seçim ne zaman olursa olsun hazırız 1

Siyasi görüşmeler ve değerlendirmeler

Ağıralioğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi'nde Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret etti. Ziyarete Anahtar Parti'den Ağıralioğlu ile birlikte Hukuk Politikaları Başkanı Oğuz Sadık Aydos, Kültür, Sanat ve Turizm Politikaları Başkanı Hakan Tanrıöver ve Çevre, Şehircilik, Afet ve Su Politikaları Başkanı Emine Küçükali katıldı. Yeniden Refah Partisi heyetinde ise Genel Başkan Fatih Erbakan, Siyasi İşler Başkanı Suat Kılıç, Tanıtım ve Medya Başkanı Fatih Müjdeci ve STK Genel Başkan Yardımcısı Bilal Yıldırım yer aldı. Yaklaşık bir saat süren heyetler arası görüşmenin ardından Ağıralioğlu ve Erbakan, kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Memleketin sorunlarına odaklanma vurgusu

Ağıralioğlu, siyasetin milletin cebine giren harçlıkla, çocukların hayalleriyle ve çalışanın hakkıyla ilgilenmesi gerektiğini belirtti. Siyasetin, memleketi zorluklarla karşı karşıya bıraktığına dikkat çekerek, yönetimde sorun olduğunu dile getirdi. Kudretli liderler ve büyük partilerin, 25 yıllık iktidardan sonra bile milletin hissesine düşen sorunları çözemediğini vurguladı. Enerjisi yeni, sözü yeni ve kalbi memleketi taşıyacak kadar kuvvetli evlatlar olarak önümüzdeki döneme hazırlandıklarını söyledi. Parti kavgalarında kaybedecek zamanları olmadığını ve memleketi ayağa kaldırmak için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. Anayasa, sınır güvenliği ve terör gibi konuların memleketin önümüzdeki dönemde konuşacağı yakın sorunlar arasında olduğunu belirtti. Daha zengin, müreffeh ve kabiliyetleşmiş bir ülke mümkünken, mevcut sorunların dışarıdan değil, içeriden kaynaklandığını öne sürdü.

Otoriterleşme ve sistem eleştirisi

Ağıralioğlu, otoriterleşen siyasal sistemlerde otoriterleşmenin nöbet değişim alameti olduğunu söyledi. Demokrasiyle, demokratikleşerek ve her farklılığa hizmet etme hassasiyetiyle memlekete hizmet edilebileceğini belirtti. Türkiye'de sistemde otoriterleşme ve tektipleşme görüldüğünü, özellikle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin endişeleri doğrultusunda devletin şahsileştiği, şahısların devletleştiği, denetimsizliğin arttığı ve bunun mağduriyetlere yol açtığı bir süreç yaşandığını aktardı. Cumhurbaşkanı'nın 25 yıllık iktidarının en kötü döneminin ustalık dönemi olduğunu söyleyerek, “Keşke hep çırak kalsaydı” dedi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yarı başkanlığa, denetime ve yargı üzerindeki siyasi gölgenin kalktığı yeni bir yönetime imkan vermesini istediklerini belirtti. Bu sistemin AKP'ye de bir yük olduğunu savundu. Seçimlerin ne zaman yapılacağına bakılmaksızın hazır olduklarını yineledi ve memleketin geleceği için çalıştıklarını vurguladı. Ayrıca, para kazanma hevesiyle insanları sazan sarmalına çeken ve kârlarını realize edip çıkan "köpek balıkları"nın açıklanması ve zararlarının tazmin edilmesi gerektiğini dile getirdi. 25 yıldır iktidarda olanların sorumluluk almadığını belirterek, ihmalleri milletin muhasebe edebilmesi gerektiğini söyledi.

Bu Yazıyı Paylaş