Ahbap Derneği'ne yönelik 20 ilde 53 şüpheli için operasyon başlatıldı
Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 20 ilde 53 şüpheli için yeni bir operasyon başlatıldı. Bağışların akıbeti araştırılıyor ve yardımların durumu sorgulanıyor.

(ANKARA) - Adalet Bakanı Akın Gürlek, 6 Şubat depremlerinin ardından Ahbap Derneği üzerinden toplanan bağışların durumu ile ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde İstanbul merkezli 20 ilde 53 şüphelinin yakalanması için 5’inci dalga operasyonun başlatıldığını duyurdu.
Bağışların akıbeti araştırılıyor
Gürlek, soruşturma kapsamında toplamda 4,3 milyar lira bağış toplandığını, bunlardan 950 milyon lirasının nakit çekildiğini ve 29 şirket ile 7 şahıs şirketine toplam 1 milyar 757 milyon 547 bin 770 lira transfer edildiğini açıkladı. Ayrıca, operasyonun İçişleri Bakanlığı müfettiş raporları ve derneğin mali kayıtları gibi belgeler ışığında gerçekleştirildiğini belirtti.
Yardımların durumu sorgulanıyor
Gürlek, 6 Şubat ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında depremzedelere ulaştırılmak üzere toplanan bağışların büyük bir kısmının harcandığını, ancak bazı harcamaların karşılığında mal veya hizmet alımının yapılmadığını ifade etti. İzmit’teki depolarda, depremzedeler için alınan yardım malzemelerinin kullanılmadan bekletildiği ve bu malzemelerin hak sahiplerine ulaşması için gerekli işlemlerin başlatıldığını duyurdu. Soruşturmayı titizlikle yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür eden Gürlek, hukukun üstünlüğüne vurgu yaptı.
Bakmadan Geçme
Ahbap Derneği'ne yönelik 20 ilde operasyon düzenlendi
Ahbap derneği soruşturmasında 53 kişiye eş zamanlı operasyon
Ahbap Derneği Soruşturmasında 5. Dalga: 20 İlde Eş Zamanlı Operasyon
Ahbap derneği kasasından altın yerine ilaç çıktı
Ünlülerden Ahbap'a akın eden bağışlar mercek altında: Nereye, nasıl gittiği inceleniyor
Eda Ece’den Ahbap Soruşturmasında Çarpıcı İfadeler
