Gündem

Aigai Antik Kenti'nde 3 bin hydriskos keşfedildi

Aigai Antik Kenti'nde yapılan kazılarda 3 bin adet hydriskos bulundu. Çalışmaların devam edeceği belirtildi.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Aigai Antik Kenti'nde 3 bin hydriskos keşfedildi

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bulunan Aigai Antik Kenti'nde, Demeter-Kore Tapınağı'nda gerçekleştirilen kazılarda 3 bin adet 'hydriskos' olarak bilinen küçük su kabı gün yüzüne çıkarıldı.

KAZILARDA ÇARPICI BULUNTULAR

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'Geleceğe Miras' projesi çerçevesinde yürütülen kazı çalışmaları, 2025 Nisan ayında başlayarak 6-7 ay sürecek. Kazı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Sezgin, tapınağın 1880'li yıllarda tespit edildiğini, ancak ayrıntılı bir araştırma yapılmadığını belirtti. 2025 yılında ilk kez kapsamlı kazılar gerçekleştirdiklerini ve önemli buluntular elde ettiklerini ifade etti.

2026 YILI ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

Kazılarda bulunan 3 bin hydriskos'un, adak ve arınma törenlerinde kullanıldığını aktaran Prof. Dr. Sezgin, bu sayının mevcut buluntuların sadece bir kısmı olduğunu düşündüklerini söyledi. 2026 yılında aynı alanda kazı çalışmalarının devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, Aigai Antik Kenti'nin ziyaretçi sayısının son yıllarda önemli ölçüde arttığına dikkat çekti.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş