Aile ve Gençlik Fonu'ndan ekim ayında 1,7 milyar lira ödeme yapıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na ekim ayında 15 bin 468 gence 1,7 milyar lira ödeme yapıldığını açıkladı. Toplam başvuru 315 bini aşarken, 23 binden fazla çiftin çocuğu oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na ekim ayında yapılan ödemeler hakkında bilgi verdi. Bakan Göktaş, bu ay içerisinde 15 bin 468 gence toplam 1 milyar 756 milyon 600 bin lira ödeme yapıldığını duyurdu.
Fon başvuruları 315 bini aştı
Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, Aile ve Gençlik Fonu'na yapılan toplam başvuru sayısının 315 bin 696'ya ulaştığını belirtti. Türkiye'nin yer altı zenginliklerinden elde edilen gelirlerle finanse edilen fonun, aile kurumunu güçlendirmeyi ve gençleri sosyal risklerden korumayı amaçladığını vurguladı. Gençlerin başvurularını ailegenclikfonu.aile.gov.tr adresinden veya e-Devlet üzerinden yapabileceği hatırlatıldı.
Çiftlere yönelik kredi desteği güncellendi
Fondan daha fazla çiftin yararlanabilmesi amacıyla ocak ayında kredi miktarının güncellendiğini belirten Göktaş, 18-25 yaş arasındaki çiftlere 250 bin lira, 26-29 yaş arasındaki çiftlere ise 200 bin lira destek sağlandığını ifade etti. Onaylanan çiftlere 48 ay vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz kredi verildiğini ekledi. Fondan yararlanma gelir şartının da yükseltilerek, son 6 aya ilişkin gelirin asgari ücretin 2,3 katından 2,5 katına çıkarıldığı bildirildi.
23 binden fazla çiftin çocuğu oldu
Bakan Göktaş, fondan yararlanan çiftlerin çocuk sahibi olması durumunda uygulanan geri ödeme avantajlarına da değindi. İlk çocuk için 12 ay hibe ve kalan borcun 12 ay ertelendiğini, ikinci ve sonraki çocuklar için ise borcun tamamının hibe edildiğini açıkladı. Bugüne kadar fondan destek alan 23 bin 638 çiftin 24 bin 176 çocuğunun dünyaya geldiğini belirten Göktaş, bunun fonun en güzel sonucu olduğunu dile getirdi. Toplamda evlilik yolundaki 238 bin 448 gence 22 milyar 804 milyon 100 bin lira sıfır faizli kredi desteği sağlandığı ve 271 bin 118 gence eğitim ve danışmanlık hizmeti verildiği bilgisi paylaşıldı.
Bakmadan Geçme
Eyyüp Kadir İnan: İzmir'e verilen kredi destekleri ortada
Bakan Bayraktar, Aile ve Gençlik Fonuna 21,9 milyar lira aktardıklarını duyurdu
Aile ve Gençlik Fonu'ndan mayıs ayında 1,2 milyar lira destek
Bakan Kacır, KOBİ'ler için kredi desteğini artırıyor
TÜRSAB, 60 milyar TL'lik kredi desteği için turizm sektörüne çağrıda bulundu
İstanbul'da kentsel dönüşüm için dev adım: 3 milyon TL kredi müjdesi!
