Ekonomi

Akfen, Çanakkale'deki rüzgar santralini tam kapasiteye ulaştırdı

Akfen Yenilenebilir Enerji, Çanakkale'deki Kocalar Rüzgâr Enerjisi Santrali'ni tam kapasiteye çıkararak toplam kurulu gücünü 887 MW'a yükseltti ve enerji dönüşümüne katkı sağlamayı hedefliyor.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Akfen, Çanakkale'deki rüzgar santralini tam kapasiteye ulaştırdı

Akfen Yenilenebilir Enerji, Çanakkale'de bulunan Kocalar Rüzgâr Enerjisi Santrali'ndeki kapasite artış projesini tamamlayarak, santralin 29,5 MW'lık kurulu gücünün tamamını devreye aldı. Bu hamleyle şirket, birinci aşama rüzgar enerjisi kapasite artış yatırımlarını planlanan takvimde bitirmiş oldu.

YENİLENEBİLİR ENERJİDE BÜYÜME DEVAM EDİYOR

Gerçekleştirilen bu yatırımlar sonucunda Akfen Yenilenebilir Enerji, işlettiği yenilenebilir enerji santrallerinde toplam kurulu gücü 887 MW'a çıkardı. Şirket, rüzgar, güneş ve hidroelektrik kaynaklara dayalı dengeli bir üretim portföyüyle Türkiye'nin enerji dönüşümüne katkı sağlarken, gelecekte de yeni kapasite artışları ve teknoloji odaklı yatırımlarla büyümeyi sürdürmeyi hedefliyor.

PROJENİN DETAYLARI VE TAMAMLANMA SÜRECİ

Kocalar RES kapasite artış projesi, şirketin yüzde 100 bağlı ortaklığı Isıder Enerji tarafından yürütüldü. Projenin ilk bölümleri 7 Kasım ve 5 Aralık tarihlerinde devreye alınmıştı, 26 Aralık 2025 itibarıyla tamamlanan son aşamayla birlikte santral tam kapasiteye ulaştı. Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mustafa Kemal Güngör, 2025 yılını değerlendirirken, planlanan yatırımların eksiksiz şekilde tamamlandığını ve operasyonel gücün önemli ölçüde arttığını vurguladı.

GELECEK HEDEFLER VE ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNE KATKI

Güngör, birinci aşama yatırım programı kapsamında 102,2 MW'lık RES kapasite artış projeleri ve 85,3 MW'lık hibrit GES yatırımlarını başarıyla tamamladıklarını belirtti. Eylül ayında devreye alınan hibrit GES projeleriyle portföyün daha da güçlendiğini ifade eden Güngör, Türkiye'nin enerji dönüşümüne somut katkılar sağladıklarını ve önümüzdeki dönemde yatırım disiplinini koruyarak büyümeyi sürdüreceklerini açıkladı.

Bu Yazıyı Paylaş