Siyaset

Ala'dan Netanyahu'ya sert yanıt: Hezeyanlarından kurtulamıyor

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Netanyahu'nun Türkiye ve Erdoğan'a yönelik sözlerini eleştirerek, bu ifadelerin hezeyan olduğunu belirtti.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Ala'dan Netanyahu'ya sert yanıt: Hezeyanlarından kurtulamıyor

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Netanyahu'nun Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Ala, bu sözlerin, Netanyahu'nun kendi soykırımcı ve katliamcı politikalarını gizlemeye yönelik bir hezeyan olduğunu belirtti.

NETANYAHU'NUN POLİTİKALARI SORGULANMALI

Ala, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Netanyahu yönetimindeki İsrail'in politikalarının bölgeyi istikrarsızlığa sürüklediğini ifade etti. Bu durumun, uluslararası toplum için sorgulanması gereken bir gerçeklik olduğunu vurguladı. Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde bölgesel barış için diplomasi yürüttüğünü dile getirdi.

TÜRKİYE'NİN DİPLOMASİ POLİTİKASI

Türkiye'nin yaklaşımının çatışma üretmek yerine diyalog kanallarını açık tutmak olduğunu belirten Ala, uluslararası meşruiyet zemininde çözüm arayışlarını önceliklendirdiklerini ifade etti. Türkiye'nin hem ulusal güvenliğini hem de bölgesel istikrarı gözeten bir dış politika izlediğini kaydetti. Bu bağlamda, Türkiye'nin diplomatik gücünün Netanyahu'yu rahatsız ettiğini sözlerine ekledi.

Bu Yazıyı Paylaş