Ali Babacan: AHBAP Derneği'nde göz yumulmuş siyasi sebepler mi var?
Ali Babacan, AHBAP Derneği'ne yönelik denetim eksikliğini ve siyasi göz yummaları sorguladı. Kamuoyunun güvenini zedeleyen bu duruma dikkat çekti.

(ANKARA) - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AHBAP Derneği'ne yönelik devam eden soruşturmalar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Babacan, derneğin denetlenmemesinin arkasında siyasi sebepler olup olmadığını sorguladı.

DERNEKTEKİ ÇATLAKLAR SORGULANMALI
Babacan, kamuoyunda sıkça adı geçen bu derneğin neden yıllarca denetlenmediğini merak ettiğini belirterek, "Kamuoyunda sürekli ismi geçen, bu kadar büyük paraların döndüğü bir dernek niçin denetlenmedi? Derneğin yapılanmasındaki kimi çatlaklara siyasi sebeplerle mi göz yumuldu?" diye sordu. Ali Babacan, bu soruların yanı sıra iktidara yakın bazı kişilerin bu dernekle farklı ilişkileri olup olmadığını da sorguladı.

DEVLET GÖREVİNİ YERİNE GETİRMELİ
Babacan, devletin denetim görevini yerine getirmediğini vurguladı. "Devletsen bileceksin. Devletsen denetleyeceksin. Görevin bu. Devletin en önemli görevi kural koymak, ardından da denetlemektir. Bu insanların at koşturduğu boşluk kendiliğinden oluşmadı," dedi. AHBAP Derneği'nin sunduğu güven boşluğunun, toplumda devlet kurumlarına olan güvenin aşınmasından kaynaklandığını ifade etti. Son olarak, Babacan, bu konunun yakın takipçisi olacağını ve sorular sormaya devam edeceğini belirtti.
Bakmadan Geçme
Babacan, 2027 bütçesini eleştirdi ve 'Türkiye Yüzyılı'na dikkat çekti
Babacan’dan Mekke Anlaşması Çıkışı: Kapalı Kapılar Ardında Onay Vermeyiz!
Babacan: Mekke anlaşmasının detayları açıklanmalı
Ali Babacan, Erdoğan'a fon krizinin listesini açıklama çağrısı yaptı
Babacan'dan MSCI ve fon yolsuzluğu uyarısı
Babacan: Türkiye'ye yol gösteren muhalefet lazım
