Altay Kaptanı Özgür Özkaya, 400 Maçlık Kariyerinde Tarih Yazdı
Altay kaptanı Özgür Özkaya, kariyerinin 400. resmi maçına çıkarak önemli bir başarıya imza attı. Tecrübeli futbolcu, bu zorlu yolculukta yanında olan herkese teşekkür etti.

3'üncü Lig 4'üncü Grup'ta mücadele eden Altay'ın tecrübeli kaptanı Özgür Özkaya, geçtiğimiz hafta deplasmanda oynanan Eskişehirspor karşılaşmasıyla siyah-beyazlı formayla kariyerinin 400'üncü resmi maçına çıkarak önemli bir başarıya imza attı. Futbol hayatına Beşiktaş altyapısında başlayan ve profesyonelliğe adım attığı kulüpte A takım fırsatı bulamayan Özgür, sırasıyla Zeytinburnuspor, Fatih Karagümrük, Beylerbeyi, Şanlıurfaspor, Elazığspor, Konyaspor, Boluspor ve Gaziantep FK gibi kulüplerde top koşturdu.
KIRILDIĞI NOKTALARDAN GÜÇ BULDU
2018-19 sezonunun başında transfer olduğu Altay'da sekizinci sezonunu geçiren 37 yaşındaki sol bek oyuncusu, kariyeri boyunca Süper Lig'de 26, 1'inci Lig'de 194, 2'nci Lig'de 45, 3'üncü Lig'de 110 ve Türkiye Kupası'nda ise 25 maça çıktı. Altay formasıyla ise tüm profesyonel lig kategorilerinde görev alarak 170 resmi müsabakada yer aldı. Özgür Özkaya, bu anlamlı kilometre taşı hakkında yaptığı açıklamada, "Bu yolculukta yanımda olan herkese teşekkür ederim. 400 maç bir son değil; sadece geride bırakılan uzun, onurlu bir hikayeyi içinde barındırıyor ve bu hikayeyi yaşamış olmaktan gurur duyuyorum" dedi. Devamında ise, "Bu yolculuk; sadece oynanan maçlardan, kazanılan puanlardan ibaret değil. Sabahın ilk ışığında başlayan antrenmanlardan, kimsenin görmediği sakatlık ağrılarından, 'Devam edebilecek miyim?' diye kendi kendime sorduğum gecelerden geçerek geldi buraya. Kolay olmadı. Bazen tribünler doluydu, bazen sessizdi. Bazen alkışlandım, bazen eleştirildim. Ama her zaman sahaya aynı inançla, aynı sorumlulukla çıktım. Çok güzel günler yaşadım. Bu yolculukta yanımda olan herkese teşekkür ederim. Hepinizi çok seviyorum." ifadelerini kullandı.
ALTAY'DA DÖNÜŞLER VE KADRO DURUMU
Öte yandan, Altay'da bahis soruşturması kapsamında 3'er ay men cezası alan ve cezalarını tamamlayan orta saha oyuncuları İsa Toygar Ekinci ile Oktay Özdede, pazar günü Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda oynanacak Bornova 1877 maçında görev verilmesi halinde sahadaki yerlerini alabilecek. Altyapıdan yetişen bu iki futbolcunun kadroya dahil edilmesi bekleniyor. Takımın santrforu Deniz Kadah'ın burnunun kırılması nedeniyle durumu maç saatinde netlik kazanacak. Ligde kalma mücadelesi veren Altay'da yönetim, taraftarları kritik mücadelede tribünlere davet etti.

