Spor

Altınordu'da büyük kriz: Dernek yönetimi, patron Özkan'a ateş püskürdü!

Altınordu'nun liglerden çekilme kararı sonrası TFF tarafından küme düşürülmesi dernek yönetimini ayağa kaldırdı. Yönetim, futbol patronu Seyit Mehmet Özkan'a sert tepki göstererek, kulübün haklarını koruyacaklarını belirtti.
DHA
DHA
3 dk Sesli Dinle 1
Altınordu'da büyük kriz: Dernek yönetimi, patron Özkan'a ateş püskürdü!

İzmir'in köklü kulübü Altınordu'nun, yeni sezonda profesyonel liglerde yer almama kararı sonrası Futbol Federasyonu tarafından küme düşürülmesinin yankıları sürüyor. Kulübün dernek yönetimi, bu gelişmelere sert tepki göstererek, futbol takımının patronu olarak bilinen Seyit Mehmet Özkan'ı hedef aldı.

Altınordu\

ÖZKAN'IN KARARI SONRASI ŞOK GELİŞMELER

Geçtiğimiz hafta hareketli anlara sahne olan Altınordu'da, Seyit Mehmet Özkan'ın son anda bir yatırımcıyla anlaştığına dair haberler gündeme gelmişti. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2. Lig Müsabakaları Statüsü'nde yaptığı geçici bir değişiklikle Altınordu'nun lige alınmayacağını resmen duyurdu. Bu kararla birlikte otomatik olarak küme düşürülen kırmızı-lacivertli kulüp, bu sezon mücadele etmeyerek 2027-2028 sezonundan itibaren 3. Lig'de yer alacak. Altınordu'nun futbol şubesini 2012 yılında devralıp şirketleştiren ve altyapı yatırımlarıyla övgü toplayan Seyit Mehmet Özkan, 14 yıl önce devraldığı 3. Lig'den takımı yine aynı ligde bırakmış olacak.

DERNEK YÖNETİMİNDEN SERT TEPKİ: "ARMAMIZI TAŞIYAN TAKIMIMIZIN LİGDEN ÇEKİLMESİ TARİHİMİZİN EN KÖTÜ GÜNLERİNDEN BİRİDİR!"

Takımın lige alınmama kararının ardından Altınordu Spor Kulübü'nün yönetim kurulu, Altınordu Futbol Kulübü başkanı Seyit Mehmet Özkan'a yönelik sert bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Türk spor kamuoyunun ve yönetim kurulumuzun basından öğrendiği şekliyle; futbol A takımımız, Altınordu FK Başkanı Seyit Mehmet Özkan'ın aldığı bir karar doğrultusunda ligden çekilmiş ve sonucunda TFF tarafından bir alt kümeye düşürülmüştür. Bilindiği üzere 2012 yılında o dönemdeki şartlarımız gereği, futbol A takımı Sayın Özkan başkanlığındaki Altınordu FK'ya genel kurulumuzun ittifakı ile devredilmiştir. Gelişen süreç içerisinde yetiştirilen futbolcuların hızla satılarak elde edilen gelirlerin ağırlıklı bir şekilde alt yapı ve tesisleşmeye harcanması; verilen sözlerin aksine A takımımızın hedefinden uzaklaşması sonucunu doğurmuştur" denildi. Açıklama, "Altınordu adıyla açılan futbol okulları, yapılan tesisler, yetiştirilen gençler camiamızı manevi olarak mutlu etse de Altınordu FK'ya emanet ettiğimiz armamızı taşıyan futbol takımımızın ligden çekilmesi tarihimizin en kötü günlerinden birini yaşadığımız gerçeğini değiştirmemektedir" şeklinde devam etti. Yönetim kurulu, son aşamada yatırımcılarla yapılan görüşmelerin sekteye uğramaması adına itidalli davrandıklarını belirtirken, "Cumhuriyetimizin ilk kulübü Altınordu; mutlaka bu kötü günleri de atlatacak ve küllerinden yeniden doğacaktır. Ancak her gün TV'lerde yetiştiriciliğin önemini anlatanların, Federasyonun, Altınordu patentli futbolcularla başarıya koşan sözde kardeş kulüplerimizin, futbola gönül verdiğini söyleyenlerin sessizliğini de asla unutmayacaktır. Gelinen noktada; yönetim kurulu olarak Altınordu Spor Kulübü'nün tüm kurumsal haklarını koruma kararlılığımızı kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz" ifadeleri kullanıldı.

VEDALAR DA ARKA ARKAYA GELDİ

Yeni sezonda A takım düzeyinde liglerde mücadele edemeyecek olmanın getirdiği şokla birlikte Altınordu'da vedalar da hız kazandı. Başkan Seyit Mehmet Özkan'ın, kaleci Arif'i Çorum FK'ya ve Furkan Yöntem'i Sarıyer'e satmasının ardından, 9 yaşından beri kulüpte forma giyen ve Bodrum FK'ya satılan Ege Arslan ile Sarıyer'e giden Hasan Berat Kayalı için de kulüpten veda mesajları yayınlandı.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

  • Ercan Çanlı

    En kötü başkan seyİt m özkan takım sevgisinin zerresi olmayan bu işi sadece para için yapan Altınordu yu bitiren zavallı insana yazıklar olsun

Bu Yazıyı Paylaş