Gündem

Amasra'da maden faciasında hayatını kaybeden işçiler anıldı

Bartın'ın Amasra ilçesinde 4 yıl önceki maden faciasında hayatını kaybeden 43 işçi, aileleri tarafından mezarları başında anılarak dualar edildi.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Amasra'da maden faciasında hayatını kaybeden işçiler anıldı

Bartın’ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’ndeki maden faciasının 4’üncü yıl dönümünde 43 madenci anıldı.

Amasra\

Facianın yıl dönümünde anma töreni düzenlendi

14 Ekim 2022 tarihinde eksi 320 kotunda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden madencilerin aileleri, mezarları başında bir araya gelerek gözyaşı döktü. Yakınları, kaybettikleri işçiler için dualar etti. Ayrıca, maden ocağının kuyusu başında da anma töreni gerçekleştirildi. Törene Bartın Valisi Nurtaç Arslan ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Amasra\

Vali Arslan'dan mesaj

Törende konuşan Bartın Valisi Nurtaç Arslan, “4 yıl önce bugün maalesef TTK Amasra ocağımızda meydana gelen patlamada 43 madencimizi kaybettik. Onların yokluğunu hissediyoruz. Ailelerin acılarına ortak oluyor ve yürekten paylaşıyoruz” dedi. Vali Arslan, iş güvenliği konusunda daha fazla önlem alınması gerektiğini de vurguladı.

Amasra\Amasra\Amasra\Amasra\Amasra\Amasra\

Bu Yazıyı Paylaş