Siyaset

Anahtar Parti Sözcüsü Geçen: Erdoğan'ın ABD ziyareti kritik

Anahtar Parti Sözcüsü Fuat Geçen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti öncesinde, ABD'den PKK/PYD/YPG desteğinin kesilmesi ve F-35 programından çıkarılmanın giderilmesi yönünde kararlılık bekliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki soruşturmayı da yakın
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Anahtar Parti Sözcüsü Geçen: Erdoğan'ın ABD ziyareti kritik

Anahtar Parti Sözcüsü Fuat Geçen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile 25 Eylül'de yapacağı Beyaz Saray görüşmesinin önemine dikkat çekti.

ABD'DEN BEKLENTİLER

Geçen, görüşmede öncelikle PKK'nın Suriye uzantıları PYD ve YPG'nin Suriye'nin toprak bütünlüğünü ve Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden unsurların ortadan kaldırılması için ABD'nin bu terör örgütlerine desteğini kesmesinin talep edilmesi gerektiğini vurguladı. Bu konuda amasız, fakatsız ve sonuç alıcı bir kararlılığın gösterilmesinin bölgesel güvenlik açısından hayati önem taşıdığını belirtti.

F-35 VE S-400 SORUNU

Geçen ayrıca, Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasının ve S-400 alımının gerekçe gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Bu dışlanmanın Türkiye'ye 12 milyar dolarlık bir maliyet getirdiğini ve ülkenin uluslararası prestijini zedelediğini, askeri kapasitesine zarar verdiğini ifade etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik soruşturmaya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Geçen, sürecin devam edeceğini ve Anahtar Parti olarak konuyu takip edeceklerini açıkladı.

Bu Yazıyı Paylaş