Gündem

Ankara'da CVP Genel Başkanı Serkan Öz gözaltına alındı

CVP, Genel Başkan Serkan Öz'ün Ankara'da TEM ekiplerince gözaltına alındığını ve aile işletmesinde arama yapıldığını açıkladı. Parti, Öz'ün serbest bırakılmasını ve işlemlerin gerekçesinin duyurulmasını istedi.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Ankara'da CVP Genel Başkanı Serkan Öz gözaltına alındı

Cumhuriyetçi Vatanseverler Partisi (CVP), Genel Başkanı Serkan Öz'ün Ankara'da Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekiplerince gözaltına alındığını duyurdu.

Ankara\

Parti, aile işletmesinde arama yapıldığını açıkladı

CVP Genel Merkezi'nin sosyal medya hesabındaki açıklamaya göre TEM ekipleri, Öz'ün ailesine ait bir işletmeye gitti. Burada arama ve el koyma kararı uygulandığı, Öz'ün emniyete götürüldüğü belirtildi. Açıklamada, “Genel Başkanımız Serkan Öz, ‘Erlik ile irtibatı olduğu’ gerekçesiyle gözaltına alınmıştır. Aile işletmesine TEM ekipleriyle gidilmiş, arama ve el koyma kararı uygulanmış, bir siyasi partinin genel başkanı emniyete götürülmüştür.” denildi.

CVP'den serbest bırakılma çağrısı

Parti, açıklamasında kişilerin tanışıklık ve görüşmelerinin suç delili sayılamayacağını savundu. Hukuk ve güvenlik güçlerinin siyasi gözdağı amacıyla kullanılamayacağını, irtibatlar üzerinden suç üretilemeyeceğini ifade etti. CVP, “Genel Başkanımız Serkan Öz derhal serbest bırakılmalıdır. Bu gözaltının hukuki gerekçeleri derhal açıklanmalı, arama ve el koyma işlemlerinin dayanağı kamuoyuna duyurulmalıdır.” çağrısı yaptı. Açıklamanın sonunda parti, “Cumhuriyetçi Vatanseverler Partisi’ne boyun eğdiremezsiniz. Biz buradayız, mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Felek her türlü esbâb-ı cefasın toplasın gelsin: Dönersek kahbeyiz millet yolunda bir azîmetten!” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş