Gündem

Ankara'da maden göçüğünde 1 işçi öldü, 12 yaralı

Ankara Beypazarı'nda maden ocağında meydana gelen göçükte 1 işçi hayatını kaybetti, 12 işçi yaralandı. Vali Canbolat, ağır yaralıların şehir hastanelerine sevk edildiğini ve olayın tüm yönleriyle araştırılacağını belirtti.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Ankara'da maden göçüğünde 1 işçi öldü, 12 yaralı

Ankara'nın Beypazarı ilçesindeki Çayırhan Enerji İşletmesi sahasında bulunan bir maden ocağında meydana gelen göçük, bir işçinin hayatını kaybetmesine ve 12 işçinin yaralanmasına neden oldu. Olayın ardından Ankara Valisi Yakup Canbolat, yaralı işçileri tedavi gördükleri Beypazarı Devlet Hastanesi'nde ziyaret ederek bilgi verdi.

Ankara\

Göçüğün nedenleri ve yaralıların durumu

Vali Canbolat, olayın akşam saat 18.00 sularında bir kömür bloğunun düşmesi sonucu oluşan hava basıncından kaynaklandığını belirtti. Kazada hayatını kaybeden işçinin cesedinin, savcı ve bilirkişi eşliğinde galeriden çıkarılacağı ifade edildi. Toplamda 20 kişinin etkilendiği olayda, 12 işçi yaralandı. Yaralılardan dördünün durumunun ağır olduğu ve ikisinin Bilkent Şehir Hastanesi'ne, diğer ikisinin ise Etlik Şehir Hastanesi'ne sevk edildiği bilgisi paylaşıldı. Diğer hastaların genel durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Olayın tüm boyutlarıyla araştırılacağı bildirildi

Vali Canbolat, yaşanan elim olayın adli ve idari yönden tüm boyutlarıyla araştırılacağını vurguladı. Kazanın sebebinin, olası bir kusurun olup olmadığının ve nasıl meydana geldiğinin bilirkişi, adli ve idari incelemeler sonucunda belirleneceğini söyledi. Vali, vatandaşların bu konuda müsterih olmasını, yanlış bir durum tespit edilmesi halinde gereğinin yapılacağını dile getirdi. Canbolat, kazada hayatını kaybeden işçiye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileyerek, bu tür iş kazalarına karşı güvenlik tedbirlerinin her zaman sıkı tutulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Yazıyı Paylaş