Ankara Etimesgut Belediyesine operasyon
Ankara’da yerel yönetim iştiraklerine yönelik dev bir yolsuzluk operasyonu gerçekleştirildi.

Ankara’da yerel yönetim iştiraklerine yönelik dev bir yolsuzluk operasyonu gerçekleştirildi. Sayıştay’ın 2025 yılı denetim raporlarına yansıyan usulsüzlük tespitleri sonrası, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı düğmeye bastı. Etimesgut Belediyesi’ne ait aşevi, yemek alımı ve iştirak şirketi Etimkent A.Ş. hesaplarında "zimmet" suçuna ilişkin deliller bulunması üzerine, aralarında üst düzey müdürlerin de olduğu şüpheliler şafak operasyonuyla gözaltına alındı.
Sayıştay Raporu Fitili Ateşledi
Operasyonun temelini, Sayıştay Başkanlığı’nın Etimesgut Belediyesi’ndeki olağan denetimleri oluşturdu. 2025 yılı hesap ve işlemlerinin incelenmesi sırasında; belediyenin aşevi faaliyetleri, yemek alım-dağıtım süreçleri ve Etimkent A.Ş.’nin finansal kayıtlarında ciddi usulsüzlükler rapor edildi. Bu raporların adli makamlara ulaşmasının ardından "zimmet" suçlamasıyla geniş kapsamlı bir soruşturma başlatıldı.
Eş Zamanlı Baskın: 4 Şüpheli Gözaltında
30 Mart 2026 tarihinde, Ankara Batı Sulh Ceza Hakimliği’nden alınan izinle şüphelilerin ikamet ve iş yerlerine eş zamanlı baskınlar düzenlendi.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan isimler ve görevleri şu şekilde:
M.Ç.: Etimkent A.Ş. Genel Müdürü
A.C.: Etimesgut Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü
S.K.: Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Mutemeti
H.B.: Etimkent A.Ş. Kasa Sorumlu Personeli
Başsavcılık’tan Resmi Açıklama
Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturmanın detaylarına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Sayıştay Başkanlığı tarafından yapılan 2025 yılı denetimleri sırasında, aşevi ve Etimkent A.Ş’nin hesap bilgilerinde tespit edilen usulsüzlükler üzerine zimmet suçundan başlatılan soruşturma kapsamında; 30 Mart 2026 tarihinde şüphelilerin ikametlerinde ve iş yerlerinde eş zamanlı arama ve el koyma işlemi yapılmış, tüm şüpheliler yakalanarak gözaltına alınmıştır."

Bakmadan Geçme
Ankara'da freni boşalan kamyon 3 kişiyi yaraladı
Beştepe Millet Ormanı'na hafta sonu ziyaretçi akını
Ankara'da dehşet: Baba, kızını ve sevgilisini öldürdü
Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Koşuları Ankara'da yapıldı
19 yaşındaki hamile kızını ve 53 yaşındaki sevgilisini öldürdü
Çankaya'daki dairede patlama sonrası yangın çıktı
