Ankara'nın başkent oluşunun 102. yıl dönümü Anıtkabir'de kutlandı
Ankara'nın başkent oluşunun 102. yıl dönümü, Ankara Valisi Vasip Şahin başkanlığındaki heyetin Anıtkabir'i ziyaretiyle kutlandı.

Ankara'nın başkent ilan edilişinin 102. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'de bir anma töreni düzenlendi.

VALİ ŞAHİN BAŞKANLIĞINDA ANITKABİR ZİYARETİ
Ankara Valisi Vasip Şahin başkanlığındaki heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Heyette, 4'üncü Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Tümgeneral Ahmet Kurumahmut, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse ve Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç gibi il protokolünün önemli isimleri yer aldı.
MİSAK-I MİLLİ KULESİ'NDE ÖZEL DEFTER
Vali Vasip Şahin, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları kaydetti: "Aziz Atatürk, milletimizin tarihte var olma mücadelesinde sevk ve idare merkezi olarak seçilen Ankara'nın, yeni devletimizin kuruluş sürecinde başkent ilan edilişinin 102'nci yıl dönümünde şükran duygularımızla huzurunuzdayız. Ankara, Milli Mücadele yıllarında gösterdiği dirayet, kararlılık ve fedakarlıkla milletimizin yeniden varoluşunun simgesi haline gelmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından alınan, tarihi derinliğe sahip bir karar neticesinde Ankara'nın başkent olarak ilan edilmesi; yalnızca bir idari düzenleme değil, aynı zamanda milletimizin hür iradesinin, istiklal ülküsünün ve muasır medeniyet yolunda kararlı ilerleyişinin simgesi olmuştur. İstikbale yolculuğumuzun yön bulduğu bu kadim şehir, köklü kültürel mirası ve gelecek vizyonuyla bugün de ülkemizin başkenti ve bir medeniyet merkezidir. Ankara il yöneticileri olarak inancımız odur ki, başkentimiz bundan sonra da Türkiye'nin kalkınma hamlelerinde öncü, milletimizin değerlerini yücelten bir rehber şehir olmaya devam edecektir. Türk milleti, size; aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize minnettardır. Ruhunuz şad olsun."
Bakmadan Geçme
Ankara-Bakü Hattında Başörtüsü Gerilimi: Azerbaycan Oktay Saral’ın Görevden Alınmasını İstedi
Ankara Valiliği, kuvvetli yağış için uyarıda bulundu
Ankara'nın Başkent Oluşunun 103. Yılı Keçiören'de Türkülerle Kutlandı
Mansur Yavaş: Ankara'nın tarihini korumak en büyük hedefimiz
Ankara'da taksici, müşterisini silahla yaraladı
Bakan Kacır, Ankara'yı teknoloji girişimciliğinin merkezi yapma hedefinde
