Ankara ve Osmaniye cinayetlerinin failleri yakalandı
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Ankara'da 2015'te işlenen 3 cinayet ve 6 teşebbüs ile Osmaniye'de öldürülen çiftin faillerinin yakalanarak tutuklandığını açıkladı. Seri cinayetlerin şüphelisi M.Ö. ve Osmaniye'deki olayın şüphelisi Y.K. mahkemece

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen soruşturmalar sonucunda Ankara'daki üç kasten öldürme ve altı kasten öldürmeye teşebbüs olayı ile Osmaniye'de öldürülen bir çiftin faillerinin yakalanıp tutuklandığını duyurdu.

Ankara'daki seri cinayetler aydınlatıldı
Bakan Gürlek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Adalet ve İçişleri bakanlıklarının güçlü koordinasyonu sayesinde önemli başarılara imza atıldığını belirtti. 24 Nisan 2026'da kurulan Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı'nın çalışmalarıyla bugüne dek 36 dosyada, 41 maktul ve 7 yaralının bulunduğu faili meçhul olayların aydınlatıldığını ifade etti. Özellikle yıllardır faili belirlenemeyen iki önemli dosyada kritik sonuçlara ulaşıldığını vurguladı. Türkiye'nin yakın dönemindeki bir seri cinayet zincirinin failinin tespit edildiğini ve dosyalardaki bulguların aynı şüpheli üzerinde birleştirildiğini söyledi. Ankara'da 2015 yılında aynı yöntemle işlenen üç kasten öldürme ve altı kasten öldürmeye teşebbüs olayı yeniden incelendi. Hasan Saygın, Muhsin Demirdirek ve Mustafa Çağmaoğlu'nun öldürüldüğü, altı kişinin ise öldürülmeye teşebbüs edildiği olaylar arasındaki benzerlikler detaylı olarak değerlendirildi. Şüpheli M.Ö.'nün 2015 sonlarında Ankara'dan ayrılmasının ardından benzer saldırıların sona ermesi de önemli bir bulgu olarak kayıtlara geçti. Halen başka bir cinayet suçundan cezaevinde bulunan M.Ö.'nün, bu olayların şüphelisi olduğu tespit edildi. 7 Ağustos 2026 tarihinde ifadesi alınan M.Ö., üç kez "Kasten öldürme" ve altı kez "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklandı.
Osmaniye'deki çift cinayetinde de tutuklama var
Osmaniye'de ise 13 Şubat 2019 tarihinde evlerinde öldürülen Mustafa ve Hüsna Ala çiftinin dosyası yeniden ele alındı. Olay yeri incelemeleri, kayıp senetler, tanık anlatımları ve dijital veriler yeniden değerlendirilerek şüpheli Y.K.'nin maktulle olan bağlantısı, olay bölgesindeki baz kayıtları ve aracına ait giriş-çıkış kayıtları tespit edildi. 21 Ağustos'ta gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Bakan Gürlek, bu titiz çalışmaları yürüten tüm adli ve emniyet birimlerine teşekkür ederek, suç ve suçluların peşini bırakmayacaklarını ve faili meçhul olayları aydınlatmaya devam edeceklerini belirtti.
