Asayiş

Antalya'da polis kılığında dolandırıcılık şebekesi çökertildi, 7 tutuklama

Antalya'da polis kisvesi altında bir çifti 10 milyon, bir kişiyi 110 bin liradan dolandıran 10 şüpheliden 7'si tutuklandı, 6 ilde düzenlenen operasyonda önemli miktarda para ve malzemeye el konuldu.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Antalya'da polis kılığında dolandırıcılık şebekesi çökertildi, 7 tutuklama

Antalya'da, telefonda kendilerini polis olarak tanıtarak bir çifti 10 milyon lira ve bir başka kişiyi 110 bin liradan dolandırdıkları iddia edilen 10 şüpheli, eş zamanlı operasyonla yakalandı. Şüphelilerden 7'si tutuklanırken, 1'i savcılık tarafından, 2'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ÇİFTİN 10 MİLYON LİRASI HEDEF OLDU

M.A. ve eşi H.A., Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne yaptıkları başvuruda, kendisini polis olarak tanıtan bir kişinin baskısıyla Kumluca ilçesinde sattıkları iki dairenin parası ile evlerindeki 235 gram külçe altın ve 8 çeyrek altını teslim ettiklerini, toplamda 10 milyon lira dolandırıldıklarını belirterek şikayette bulundu. Bu şikayet üzerine harekete geçen emniyet güçleri, 10 şüpheliyi tespit etti.

İKİNCİ MAĞDUR DA ORTAYA ÇIKTI

Soruşturma devam ederken, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne başvuran A.B. de benzer bir yöntemle, kendisini polis olarak tanıtan kişi tarafından 110 bin lira dolandırıldığını ifade etti. Yapılan incelemeler sonucunda, her iki olayın şüphelilerinin aynı kişiler olduğu anlaşıldı.

6 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Antalya merkezli olarak 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 10 şüpheli yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda 12 cep telefonu, 12 sim kart ele geçirildi. Ayrıca, yaklaşık 800 bin lira değerindeki bir araç ile banka hesaplarındaki 940 bin 782 liraya el konuldu. 'Nitelikli Dolandırıcılık' suçundan adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 7'si tutuklandı.

Bu Yazıyı Paylaş