Antalya Kitap Fuarı'nın on altıncısı için geri sayım başladı
Antalya'da 16. kez düzenlenecek Kitap Fuarı, 2-11 Ekim 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Fuar, Osman Balcıgil'in onur konuğu olduğu etkinliklerle dolu olacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 16’ncısı gerçekleştirilecek olan Antalya Kitap Fuarı, 2-11 Ekim 2026 tarihlerinde Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Bu yılın teması ve onur konuğu
Fuar, “Bugünü Oku, Geleceği Yaz” temasıyla kapılarını açacak ve onur konuğu olarak gazeteci ve yazar Osman Balcıgil'ı ağırlayacak. 10 gün boyunca, Türkiye'nin çeşitli yayınevleri ve yazarları okurlarıyla bir araya gelecek; imza günleri, söyleşiler ve kültür-sanat etkinlikleri düzenlenecek.

Katılımcılar ve etkinlikler
Fuar, 250 yayınevi ve 300’ü aşkın yazarla, binlerce kitabı ve milyonlarca okuru bir araya getirecek. Usta kalemlerden genç yazarların yer alacağı etkinlikler, okurların katılımına açık olacak. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, fuarın kültürel bir buluşma noktası olduğunu vurgulayarak, “Kitap, insana yapılan en kıymetli yatırımdır” dedi.
