Gündem

Antalya kıyılarında dalgıç Hüseyin Fırat'ın deniz dibinde buldukları şaşırttı: Büyü malzemeleri ve dilekler

Antalya'da dalgıç Hüseyin Fırat, deniz dibinde büyü malzemeleri, dilekler ve değerli eşyalar buluyor. Elde ettiği gelirle sokak hayvanlarına mama alıyor, deniz temizliğine de katkı sağlıyor.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Antalya kıyılarında dalgıç Hüseyin Fırat'ın deniz dibinde buldukları şaşırttı: Büyü malzemeleri ve dilekler

Antalya'nın Akdeniz kıyılarında yaklaşık dört yıldır hobi olarak dalış yapan Hüseyin Fırat, deniz dibinde topladığı eşyalarla dikkat çekiyor. Fırat, sadece olta malzemeleri, cep telefonları ve para gibi nesneleri değil, aynı zamanda üzerinde çeşitli yazılar bulunan büyü malzemelerini de sıkça bulduğunu ifade ediyor.

DENİZİN DİBİNDEKİ SIRLAR

Fırat, özellikle üzerinde yazılar bulunan asma kilitlerin ve Arapça yazılmış kağıtların deniz dibinde sıklıkla karşılaştığı büyülü öğeler olduğunu belirtiyor. Bu tür eşyaların neden bu kadar çok çıktığına ilk başlarda şaşırdığını söyleyen Fırat, ayrıca denize atılmış çok sayıda dilek olduğunu da gözlemlediğini aktarıyor.

BULDUKLARIYLA SOKAK HAYVANLARINA DESTEK OLUYOR

Denizden çıkardığı değerli eşyaları ve olta malzemelerini uygun fiyatlarla sattığını belirten Hüseyin Fırat, elde ettiği geliri sokak hayvanları için mama almakta kullanıyor. Bugüne kadar bulduğu en ilginç eşyalardan birinin ise yaklaşık 3 bin dolara sattığı lüks bir marka saat olduğunu kaydeden Fırat, dalışlarında çok sayıda cep telefonu bulmasına rağmen bunların hepsinin tuzlu su nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini de ekliyor. Dalışlarında deniz dibindeki çöp yığınlarını da görüntülediğini söyleyen Fırat, bira şişeleri ve teneke kutular gibi çöpleri toplayarak deniz temizliğine de katkıda bulunuyor. Nadiren de olsa oltadan kaçmayı başaran ancak kurşun ağırlığıyla suda mahsur kalan balıkları da kurtardığını belirtiyor.

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş