Arıkan: Türkiye'de güven ve ahlak sorunları derinleşiyor
Mahmut Arıkan, Türkiye'de güven ve ahlak krizinin derinleştiğini belirterek, köklü değişikliklerin gerektiğini vurguladı ve 'siyasi ahlak manifestosu' hazırlıklarını açıkladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Türkiye'nin ciddi bir güven ve ahlak krizine girdiğini ifade etti. İzmir'deki bir etkinlikte konuşan Arıkan, bu iki temel sorunun çözümünün, sistemde köklü değişiklikler yapılmasından geçtiğini vurguladı. Adalet, ekonomi, eğitim ve kamu yönetimi gibi birçok alanda güvenin zayıfladığını belirtti.
Ahlak anlayışı ve siyasi hedefler
Arıkan, güvenin sağlanmasının dürüstlük, tutarlılık ve insanı değer olarak görmekten geçtiğini belirtti. Siyaseti ahlak meselesi olarak gördüklerini ifade eden Arıkan, “Ahlak, kendimiz için istediğimizi başkaları için de isteyebilmektir. Ahlak, millete tasarruf tavsiye ederken devletin imkânlarını israf etmemektir” diyerek ahlaki değerlerin önemine dikkat çekti. Yolsuzlukla mücadele, kamu kaynaklarının adil kullanımı ve ekonomik kalkınma konularında hedeflerini paylaşan Arıkan, kasım ayında 'siyasi ahlak manifestosu'nu duyuracaklarını söyledi.
Yeni düzen önerisi
Arıkan, mevcut düzenin insanları yozlaştırdığını ve sorunların yalnızca bireyleri değiştirmekle çözülemeyeceğini savundu. Tekliflerinin, insanları öğüten bu bozuk düzeni değiştirmek olduğunu belirten Arıkan, “Kötü niyetli bir siyasetçinin bile yolsuzluk yapamadığı, bir bürokratın kamu hakkına el uzatamadığı, hiç kimsenin rüşvete, torpile, iltimasa ve haksız servet edinmeye teşebbüs bile edemediği yeni bir düzen öneriyoruz” dedi. Bu yeni düzenin temel ilkesinin 'önce ahlak ve maneviyat' olacağını ekledi. Ayrıca, Saadet Partisi'nin geçmişteki önemli başarılarına da vurgu yaptı.

