Ekonomi

Arjantin'de enflasyon düşüşte: Üst üste dördüncü ayda yüzde 2'nin altında

Arjantin'de Ağustos ayı enflasyonu aylık bazda yüzde 1,9 ile yüzde 2'nin altında kaldı. Bu, enflasyonun üst üste dördüncü ayda bu seviyenin altında kalması anlamına gelirken, yıllık enflasyon da yüzde 33,6'ya geriledi.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Arjantin'de enflasyon düşüşte: Üst üste dördüncü ayda yüzde 2'nin altında

ARJANTİN İSTATİSTİKLERİ

Arjantin İstatistik Bürosu (INDEC)'nun açıklamasına göre, ulaştırma fiyatları yüzde 3,9 ile en yüksek artışı gösterdi. Araç ve akaryakıt zamları bu artışın başlıca nedeni olarak gösterildi. Alkollü içecekler ve tütün fiyatları ise yüzde 3,5 artışla ikinci sırada yer aldı.

EKONOMİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Geçtiğimiz aylarda yaşanan siyasi gelişmeler ve Buenos Aires eyaletindeki seçimlerin ardından ekonomide yaşanan dalgalanmalar, hükümetin para piyasalarına müdahale etmesine neden oldu. Ekonomi Bakanı Luis Caputo, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kasım 2017'den bu yana ilk kez enflasyonun üst üste dört aydır aylık yüzde 2'nin altında kaldığını belirtti. Yıllık enflasyon ise yüzde 36,6'dan yüzde 33,6'ya geriledi. Merkez Bankası'nın yaptığı ankete göre, Arjantin'in bu yılki yıllık enflasyon oranı yüzde 28 olarak tahmin ediliyor.

Bu Yazıyı Paylaş