Asgari ücrete ara zam kaçınılmaz mı? Vatandaşlar sesleniyor: 'Artık yeter, yaşam maliyetleri uçtu!
İzmir'de vatandaşlar, artan yaşam maliyetleri karşısında mevcut asgari ücretin yetersiz kaldığını belirterek temmuz ayında ara zam yapılmasını talep ediyor. 70 yaşındaki bir vatandaş, iki iş yapmasına rağmen geçinemediğini, işletmeciler ise

Milyonlarca çalışanın gözü temmuz ayında asgari ücrete yapılacak olası ara zamda. İzmir sokaklarında mikrofon uzattığımız vatandaşlar, artan kira, fatura ve temel gıda fiyatları karşısında mevcut ücretlerinin yetersiz kaldığını vurgulayarak, hükümetten acil bir iyileştirme bekliyor. Günlük yaşamın zorlukları, vatandaşların sesine yansırken, "ara zam artık kaçınılmaz hale geldi" görüşü hakim.
70 YAŞINDA İKİ İŞ YAPAN VATANDAŞ: "YETMİYOR, SOSYAL YAŞANTIM SIFIR"
70 yaşındaki Erdal Gürtaş, hükümetin zam vaatlerine olan inancını yitirdiğini belirterek, "İkinci işimi yapıyorum, gece yarılarına kadar çalışıyorum ama yine de yetmiyor. Çocuklarımı evlendiremiyorum, 45 ve 35 yaşındalar. Kiralar 20 binden aşağı değil, asgari ücret gülünç! Seçim öncesi verilen tatlı sözlere inanmıyorum artık. Eskiden emekli maaşımla altın alabiliyordum, şimdi mümkün değil. Bu kadar acıklı bir durumdayız." diyerek tepkisini dile getirdi. Bazı vatandaşlar ise ekonomik sıkıntıları ironiyle harmanlayarak şöyle anlattı: "Asgari ücrete ara zam kesinlikle gelmesin, 28 bin lira bize yetiyor. Kira 20 bin, elektrik, su, doğalgaz derken taş yiyeceğiz mecbur."
İŞLETMECİLER DE SIKINTIDA: "EN DÜŞÜK PERSONELE 34 BİN VERİYORUZ"
İşletmeci Tuncay Kadiroğlu, asgari ücretin günümüz ekonomik şartlarında çok düşük kaldığını savunarak, "En düşük vasıfsız personelimize 34 bin lira ödüyoruz. Asgari ücret 28 bin lira, ev kiraları 40-50 bin lira. Bu durum işletmeleri de zorluyor. Aylık 1,5 milyon giderimiz var. Devletin acilen asgari ücrete en az 70 bin lira seviyesinde bir zam yapması gerekiyor." ifadelerini kullandı. Ramazan Yılmaz ise asgari ücret artışının kaçınılmaz olduğunu belirterek, "İnsanların buna sabrı kalmadı. Günlük enflasyon yüzde 1'i buluyor. Eşimle ikimiz memur emeklisiyiz, bize bile yetmiyor. Sağlıklı yaşamak için asgari ücretlinin en az 45-50 bin lira alması lazım." dedi. Selda Soysal Ergün ise 30 bin lira maaş aldığını ancak geçinemediğini belirterek, asgari ücretin 35-36 bin lira olması gerektiğini söyledi.
Bakmadan Geçme
Sendika başkanı: Bu ücretlerle geçinmek imkansız
Emekli ve memurlara zam şoku! 2027 asgari ücret için rakam verildi
OVP Sonrası Enflasyon Tahmini Ne Olursa, Maaşlar Ne Kadar Artacak?
DİSK-AR: Asgari ücretin enflasyon karşısındaki kaybı 6 bin 196 lira
DİSK-AR Açıkladı: Asgari Ücretin Erimesi 6 Bin Lirayı Aştı!
Sezgin Tanrıkulu'ndan pazar ziyaretinde enflasyon eleştirisi
