Aspendos’ta açılış gecesine protesto damga vurdu: Tamer Karadağlı konuşurken yuhalandı
Tamer Karadağlı, Aspendos Antik Tiyatrosu’nda düzenlenen 16. Uluslararası Tiyatro Festivali açılışında konuşma yaparken salondan yükselen protesto sesleriyle karşılaştı. Etkinlikte yaşanan yuhalama anları geceye damga vurdu.
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Aspendos Antik Tiyatrosu’nda düzenlenen programdaki konuşmasının bitiminde seyirciler tarafından yuhalandı. pic.twitter.com/VAqoQY9e49
— Aykırı (@aykiri) May 10, 2026
Tamer Karadağlı, Antalya 16. Uluslararası Tiyatro Festivali açılışında sahneye çıkarak konuşma yaptı.
Antalya’da gerçekleştirilen etkinlik, tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu’nda başladı. Açılış konuşması sırasında bazı seyircilerden gelen tepkiler nedeniyle salonda gergin anlar yaşandı.
Konuşma Sırasında Yuhalama Sesleri Yükseldi
Tamer Karadağlı, konuşmasında tiyatronun kültürel önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:
“Bugün burada sadece bir festivalin açılışını yapmıyoruz. Bir hayali, bir tutkuyu ve binlerce yıllık bir mirası yeniden ayağa kaldırıyoruz. ‘Tiyatro varsa, Antalya bir sahnedir’ diyerek çıktığımız bu yolda 16. kez perdelerimizi büyük bir gururla ve coşkuyla aralıyoruz.”
Ancak konuşma sırasında salondan yükselen yuhalama sesleri dikkat çekti.
Açılış Töreninde Protesto Artarak Devam Etti
Konuşmanın ilerleyen bölümlerinde tepkilerin azalmadığı, tam tersine bazı izleyicilerin protestoyu sürdürdüğü görüldü.
Tamer Karadağlı konuşmasını tamamladıktan sonra salondaki protestoların daha da belirgin hale geldiği belirtildi.
Bakmadan Geçme
Tamer Karadağlı Döneminde Devlet Tiyatroları'nın Yolluk Faturası 160 Milyon TL'yi Aştı!
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nden OVP protestosu
12 Eylül darbesine protesto yürüyüşü yapıldı
CHP Foça İlçe Örgütü, Belediye Başkanı Fıçı'yı protesto etti
NATO protestosuna katılan HKP üyelerine dava açıldı
DİSK emekliler sendikasından tutuklamalara karşı protesto
