Ayazağa'da dere yatağındaki riskli binalar yıkılıyor
Sarıyer Ayazağa'da sel riskini azaltmak amacıyla dere yatağındaki riskli yapılar yıkılıyor. Ayazağa Stadı ve çevresindeki binalar kontrollü şekilde kaldırılıyor.

İstanbul'un Sarıyer ilçesine bağlı Ayazağa Mahallesi'nde, şiddetli yağışların ardından dere yatağında tespit edilen riskli yapıların yıkımına başlandı. Bu yıkım kararı, bölgede yaşanan sel felaketinin ardından alınan önlemlerin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Sel sonrası alınan önlemler
İstanbul ve çevresindeki illerde etkili olan yoğun sağanak yağış, birçok bölgede sele yol açarak can ve mal kayıplarına neden olmuştu. Selin en yoğun hissedildiği yerlerden biri olan Ayazağa'da yapılan incelemeler sonucunda, dere yatağına inşa edildiği belirlenen yapıların tehlike arz ettiği saptandı. Bu tespitler üzerine, söz konusu yapıların kontrollü bir şekilde yıkılmasına karar verildi. Yıkım çalışmaları, Ayazağa Stadı'nın bulunduğu alanda yoğunlaşmış durumda. Stadyum çevresindeki ve dere yatağı içinde kalan diğer yapıların da yıkım sürecine dahil edileceği öğrenildi. Bu operasyonun, gelecekteki olası sel risklerini azaltmaya yönelik önemli bir adım olduğu belirtiliyor. Çalışmaların havadan çekilen görüntülerle de belgelendiği bildirildi.




