Asayiş

Aydın'da DEAŞ operasyonu: 2 kişi tutuklandı

Aydın'da polisin DEAŞ'a yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 1'i Suriye uyruklu 2 şüpheli, terör örgütü üyeliği ve propagandası suçlarından tutuklandı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Aydın'da DEAŞ operasyonu: 2 kişi tutuklandı

Aydın polisinin terör örgütü DEAŞ'a yönelik gerçekleştirdiği operasyonda, Suriye uyruklu bir kişi dahil iki şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, yürüttükleri faaliyetler nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aydın\

Operasyonun detayları

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütlerinin faaliyetlerini engelleme ve eylemlerini ortaya çıkarma amacıyla saha ve istihbarat çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu çalışmalar neticesinde, DEAŞ terör örgütü içinde faaliyet gösterdiği belirlenen şahıslara yönelik teknik ve fiziki takip başlatıldı. Takibin tamamlanmasının ardından düzenlenen operasyonda, Çine ilçesinde R.G. ve Söke ilçesinde ise Suriye uyruklu M.E.C. isimli şüpheliler yakalandı.

Terör örgütü üyeliğinden tutuklama

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan R.G. ve M.E.C., terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütü propagandası yapmak suçlamalarıyla tutuklanmalarına karar verilerek cezaevine konuldu.

Bu Yazıyı Paylaş