Aziz George Kilisesi turizme kazandırılıyor
Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesindeki Aziz George Kilisesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek turizme kazandırılıyor. Vali Gökmen Çiçek, kilisenin önemli bir turizm potansiyeli taşıdığın

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde yer alan Aziz George Kilisesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ortak çalışmalarıyla restore edilerek turizme açılıyor.

KİLİSE RESTORASYONU BAŞLADI
Yeşilhisar ilçesine bağlı Başköy ve Güzelöz Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan tarihi Aziz George Kilisesi'nin restorasyon çalışmaları kapsamında Vali Gökmen Çiçek, Vali Yardımcısı Ömer Tekeş, Kapadokya Alan Başkanı Aydın Cem Aslanbay, Yeşilhisar Kaymakam Vekili Ömer Said Karataş, Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun yerinde incelemelerde bulundu.

TURİZM POTANSİYELİ VURGUSU
Vali Gökmen Çiçek, yaptığı açıklamada, Aziz George Kilisesi'nin özellikle Hristiyan dünyasında ve Latin Amerika ülkelerinde koruyucu aziz olarak bilinen Aziz George'un yaşadığı yer olması nedeniyle önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Kilisenin restore edilmesiyle bölgeye yeni bir turizm durağı kazandırılacağını ifade eden Çiçek, Kültür Bakanlığı'nın ihalesiyle restorasyonun başladığını ve kısa sürede tamamlanmasını heyecanla beklediklerini söyledi. Kilisenin içerisindeki freskleriyle birlikte ziyaret edilmek istendiğini ancak atıl durumda olduğunu dile getiren Vali, yapılacak restorasyonun turizme büyük katkı sağlayacağını vurguladı.






Bakmadan Geçme
Haydarpaşa'da kazıklar gizemi: 800'ü nasıl kayboldu?
Tarihi un fabrikası binası restorasyonu incelendi
Haydarpaşa Garı restorasyonunun ilk etabı 2027'de tamamlanacak
Kahramanmaraş Kalesi, restorasyondan sonra açıldı
Ayasofya'da restorasyon ve güçlendirme çalışmaları sürüyor
500 yıllık saray seccadeleri sergilenecek
