Aziz İhsan Aktaş davasında perde kapanıyor mu? 12. günde kritik kararlar bekleniyor
Aziz İhsan Aktaş liderliğindeki suç örgütü davasında 12. gün geride kaldı. Rüşvet ve ihale iddialarıyla 200 sanıklı davada kritik kararlar bekleniyor. 7 tutuklu sanık bulunuyor.

İş insanı Aziz İhsan Aktaş liderliğinde yürütüldüğü iddia edilen bir çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik açılan ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran davanın karar duruşması 12. güne girdi. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Silivri'de özel olarak inşa edilen yeni duruşma salonunda görülen davada, 7'si tutuklu olmak üzere toplam 200 sanık yargılanıyor.
RÜŞVET VE İHALE SKANDALLARI MERCEK ALTINDA
Dava, sanıkların bazı belediye başkanlarına rüşvet vererek ihaleleri organize ettiği iddialarını merkezine alıyor. Özellikle Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara ve Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin gibi CHP'li belediye başkanlarının tutuklu yargılanması, davanın siyasi boyutunu da gözler önüne seriyor. Bu kritik duruşmanın 12. gününde, tutuksuz sanıklar ve avukatları savunmalarını sürdürüyor.
KARAR GÜNÜ YAKLAŞIYOR
Silivri'deki yeni ve modern duruşma salonunda devam eden bu büyük çaplı dava, hukukun üstünlüğünü ve adaletin tecellisini bekleyenleri yakından ilgilendiriyor. 200 sanıklı devasa dosyanın karar duruşmasının 12. gününde, mahkemenin vereceği kararlar merakla bekleniyor. Mahkeme heyeti, sunulan delilleri ve savunmaları değerlendirerek, bu karmaşık dosyanın sonuçlanması için çalışmalarını sürdürüyor.
Bakmadan Geçme
Murat Emir, Aziz İhsan Aktaş davasında verilen cezayı eleştirdi
Gül Çiftci, Aziz İhsan Aktaş davasındaki kararları eleştirdi
Aziz İhsan Aktaş davasında örgüt kurma suçundan beraat kararı
Aktaş davasında sanıklar: Dosyada somut delil yok
Aziz İhsan Aktaş davasında karar duruşması Silivri'de başladı
Aziz İhsan Aktaş davasında nefesler tutuldu: Karar 24 Ağustos'ta!
