Siyaset

Babacan, 2027 bütçesini eleştirdi ve 'Türkiye Yüzyılı'na dikkat çekti

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 2027 bütçe teklifinin yanlış ekonomi politikalarını yansıttığını belirterek, 'Türkiye Yüzyılı'na dair ciddi uyarılarda bulundu.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Babacan, 2027 bütçesini eleştirdi ve 'Türkiye Yüzyılı'na dikkat çekti

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TBMM’de düzenlenen Yeni Yol Partisi grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Babacan, 2027 yılı bütçe teklifinin, yanlış ekonomi politikalarının sonuçlarını yansıttığını belirtti.

2027 bütçesi bir itirafname

Babacan, bütçenin iktidarın önceliklerini gösteren bir itirafname olduğunu ifade ederek, “Bütçede öncelik üretim ve alın teri değil, faiz” dedi. 2027 yılında faize ödenecek miktarın tam 3 trilyon 975 milyar lira olduğunu vurguladı. Bu durumun, bütçedeki en büyük bakanlığın artık faiz bakanlığı olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

Ciddi bir meseleyle karşı karşıyayız

Ali Babacan, 'Türkiye Yüzyılı'nın ilk yıllarının, Cumhuriyet tarihinin en yüksek faizlerinin ödendiği dönemler olduğunu ve bunun yanı sıra büyük bir dolandırıcılık hadisesine sahne olduğunu belirtti. Milyonlarca insanın birikimini etkileyen bu durumun ciddiyetine dikkat çekti. Hazine ve Maliye Bakanı’na, dolandırıcılık olaylarıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı'na bilgi verilip verilmediğini sordu ve bu sorunun yanıtı için kamuoyunu bilgilendirmeleri gerektiğini vurguladı.

Bu Yazıyı Paylaş