Bahçeli'nin mutlak butlan açıklamasına Özgür Özel'den ilk yorum
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın hukuken geçersiz sayılabileceği yönündeki bu iddialara, MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den ezber bozan açıklamalar geldi.

Siyasetin gündemi, AK Parti eski milletvekili Şamil Tayyar’ın ortaya attığı "CHP davasında mutlak butlan kararı yazıldı" iddiasıyla sarsıldı. CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın hukuken geçersiz sayılabileceği yönündeki bu iddialara, MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den ezber bozan açıklamalar geldi.
Devlet Bahçeli: "CHP’nin Parçalanmasına Müsaade Edilmemeli"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP’nin tarihi misyonuna vurgu yaparak yargı eliyle bir müdahaleye karşı duruş sergiledi. Bahçeli, CHP’nin cumhuriyetin en köklü kurumu olduğunu belirterek şunları söyledi:
"CHP, cumhuriyetin kurulduğu günden bu yana var olan en önemli siyasi kurumdur. Bu kurumun içinin karıştırılması, parçalanması, hukuki yönden zedelenmesi, başka amaçlarla kullanılmasına müsaade edilmemesini temenni ederiz. CHP, beraber olduğu insanları küçümsemek yerine milletle buluşmayı tercih etsin ve üzerine düşen tarihi sorumluluğu üstlensin."
Özgür Özel’den Yanıt: "Bahçeli’nin Açıklaması Kıymetli"
Ankara’da Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın anma törenine katılan CHP lideri Özgür Özel, Bahçeli’nin "centilmenlik" ötesinde bir tavır sergilediğini belirtti. Özel, bu desteğin demokratik zemini korumak adına kritik olduğunu ifade etti:
"Sayın Bahçeli'nin yaptığı açıklama, kıymetli ve önemli bir açıklama. Bir siyasi parti, diğer siyasi partiye yargı yoluyla yapılan usulsüzlüğe karşı çıkarak sadece centilmenlik göstermez; aynı zamanda kendisinin de vücut bulduğu demokratik zemini savunur. Biz sadece CHP'yi değil, demokrasiyi savunuyoruz."
Bakmadan Geçme
Seyit Aslan, Erdoğan'ın açıklamalarına Trabzon örneğiyle yanıt verdi
Son ankette Yavaş, Erdoğan'a fark attı! Seçmenlerin parti dağılımı dikkat çekti
Fatih Altaylı Erdoğan'ı Haklı Buldu: Davutoğlu ve Arınç'a Sert Tepki!
Varank, Erdoğan'ın basketbol maçındaki başarısını paylaştı
Erdoğan-Yavaş Görüşmesine Müsavat Dervişoğlu’ndan Dikkat Çeken Yorum
Mansur Yavaş'tan Erdoğan ile yapılan görüşmeye dair bilgiler
