Siyaset

Bahçeli: Terörsüz Türkiye en kısa sürede tamamlanacak

Bahçeli, Türkiye'nin terörle mücadelesinin kararlılıkla süreceğini, terörsüz bir Türkiye'nin yakın zamanda tamamlanacağını söyledi. Yunanistan'ı eleştiren Bahçeli, fon soruşturması üzerinden muhalefete yüklendi.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Bahçeli: Terörsüz Türkiye en kısa sürede tamamlanacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kararlılığını vurgulayarak, "Terörsüz Türkiye adımları ciddiyetle ve samimiyetle atılmaya devam edecek ve en kısa zamanda nihayete erdirilecektir" dedi.

Bahçeli: Terörsüz Türkiye en kısa sürede tamamlanacak 1

Türkiye'nin küresel rolü ve medeniyet vizyonu

Bahçeli, Türkiye'nin sadece bir ülke adı olmadığını, aynı zamanda görkemli bir medeniyetin ve zengin Türk-İslam geleneğinin mirasını barındıran toprakların adı olduğunu belirtti. Türk-İslam medeniyetinin kök değerlerine sahip çıkıp bunları çağdaş ilerlemelerle buluşturmanın, küresel gelişmeler karşısında Türkiye'nin çıkış yolu olacağını ifade etti. Ülkenin enerjisini müreffeh bir ülkenin inşası ve yeni bir medeniyetin oluşturulması hedefine yöneltmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Terörle mücadelede kararlılık ve dış saldırılara tepki

Terörsüz Türkiye'nin yeni bir medeniyet inşasının şuuru olduğunu dile getiren Bahçeli, Türkiye'yi zayıflatmaya dönük sistemli çabaların devam ettiğini, ancak Türk milletinin kararından geri dönmeyeceğini belirtti. Mescid-i Aksa'daki provokatif eylemlere ve İsrail'in saldırganlığına tepki gösteren Bahçeli, Husi saldırılarının da bölgeyi istikrarsızlaştırma hedefi taşıdığını söyledi. Milliyetçi Hareket Partisi olarak kutsal topraklara yönelik saldırılara sessiz kalmayacaklarını ve gerekiyorsa caydırıcı güç kullanılacağını ifade etti. Suudi Arabistan'a yönelik Husi saldırılarının ağır sivil kayıplara yol açtığını kaydeden Bahçeli, Türkiye'nin Mekke Ortak Savunma Anlaşması taahhütlerine bağlı kalarak dayanışmayı sürdüreceğini belirtti. Sivilleri hedef alan saldırıların uluslararası hukuk ve insancıl hukuk açısından büyük bir suç olduğunu vurguladı.

Yunanistan'ın politikaları ve Türkiye'nin pozisyonu

Bahçeli, Yunanistan yönetiminin İsrail ile yakınlaşarak kendisini daha güvende hissedeceğini zannetmesinin tarihten ders almadığı anlamına geleceğini söyledi. Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İsrail arasında geliştirilmek istenen elektrik bağlantısı projesinin, Türkiye'nin deniz yetki alanlarındaki hak ve menfaatlerine dönük ihlallere yol açabileceğini belirtti. Türkiye'nin güzergaha ilişkin önceden koordinasyon gerektiği yönündeki tutumunu hatırlatarak, üçüncü ülkelerin desteğiyle Ankara'nın itirazlarının aşılabileceğini sanmanın Atina için ciddi bir hata olacağını ifade etti. Bölgelerde kalıcı huzur ve barışın ancak komşularla dostane ilişkilerle mümkün olacağını belirtti.

Fon soruşturması ve muhalefetin tavrı

Bahçeli, fon soruşturması kapsamında devletin kurumlarının gerekli adımları attığını ve yargı sürecinin işlediğini söyledi. Muhalefetin ise fon krizini, belediyelerdeki yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının üzerini örtmek için bir kaçış rampası olarak gördüğünü iddia etti. Ahlaki standartların partizan tutumlar ve iktidar-muhalefet dikotomisine göre göreceleştirildiğini belirterek, muhalefet yönetimindeki belediyelere yönelik ahlaka mugayir eylemlerin göz ardı edilmeye çalışıldığını ifade etti. Türkiye'nin kurumlara yönelik güvenin aşındırılması ve toplumsal fay hatlarının belirginleştirilmesi gibi girişimlere karşı duyarlı olması gerektiğini vurguladı. Bu tür çabaların Türkiye'nin kazanımları karşısında büyük bir ihanet olacağını ve ekonomik açıdan da olumsuz etkiler yaratabileceğini belirtti.

Bu Yazıyı Paylaş