Bakan Bak'tan Filistin Açıklaması: Davamız Kırmızı Çizgimiz!
Bakan Osman Aşkın Bak, İstanbul'daki 'Büyük Gazze Yürüyüşü'nde Filistin davasının Türkiye için kırmızı çizgi olduğunu belirtti. Hulusi Akar ise insanlık adına bu duruma sessiz kalınmayacağını vurguladı.

İstanbul'da düzenlenen 'Büyük Gazze Yürüyüşü'ne Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da katılarak Filistin'e destek verdi.

BAKAN BAK'TAN AÇIKLAMA
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yürüyüş öncesinde yaptığı açıklamada, Filistin davasının Türkiye için çok önemli bir konu ve kırmızı çizgileri olduğunu belirtti. Bak, gençlerin bu tür etkinliklerde yer almasının kıymetini vurgulayarak, milletin her zaman mazlumun yanında yer aldığını söyledi. Bakan Bak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Gazze'deki soykırımı uluslararası platformlarda dile getirdiğini hatırlatarak, halkın gösterdiği hassasiyetin tüm dünyayı uyandırması gerektiğini ifade etti.

SPOR DÜNYASI VE GENÇLİK VURGUSU
Bakan Bak, spor dünyasının Gazze'ye verdiği desteği takdirle karşıladığını ve kulüplerin, sporcuların bu konudaki söylemlerinin çok kıymetli olduğunu dile getirdi. Sporun birleştirici ve iyileştirici gücüne dikkat çeken Bak, gençlerin süreci takip etmelerinin ve davaya sahip çıkmalarının önemine değindi. Davası, mefkuresi, hedefi ve hayali olan gençlerin ülkenin geleceği için kritik olduğunu belirten Bakan, spor yapan, kamplara katılan ve üniversitelerde okuyan gençlerin sabahın erken saatlerinde yürüyüşe gelerek tüm dünyaya tepkilerini göstermek istediklerini söyledi.

AKAR'DAN İNSANLIK ÇAĞRISI
Eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise yürüyüşe sadece soykırıma karşı değil, insan olduklarını hatırlamak için katıldıklarını ifade etti. Akar, kimsenin açlıktan veya soğuktan ölmesine, çocukların katledilmesine göz yummayacaklarını vurgulayarak, vicdanı olan tüm dünyanın ayağa kalktığını belirtti. Bazı yöneticilerin kör, sağır ve duyarsız olduğunu söyleyen Akar, onların gözlerini ve kulaklarını açmak için haykırmaya devam edeceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da milletleri ve insanları uyandırmak için çaba gösterdiğini ve kendilerinin de onu desteklemek için orada olduklarını dile getirdi. Akar, çocukların soğuktan, insanların açlıktan öldüğü ve soykırım olarak nitelendirdiği bu duruma bir an önce son verilmesi gerektiğini vurguladı.
Bakmadan Geçme
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistinli kardeşlere destek sözü verdi
İletişim Başkanı Duran'dan Filistin'e selam mesajı
Bakan Bak: Filistinli sporcular Türkiye'de kendi evlerinde sahaya çıkacak
Kurtulmuş: Filistin meselesi bölgedeki barışın anahtarıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'e karşı daha fazla baskı çağrısı yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devleti'ne destek verdi
