Bakan Bayraktar, Özbekistan'da enerji köprüsü kuruyor
Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Özbekistan'da düzenlenen sürdürülebilir enerji programına katılarak, bölgesel kalkınmayı hızlandıracak projelerin açılışını yaptı ve enerjiyi stratejik bir iş birliği köprüsü olarak tanımladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, dost ve kardeş ülke Özbekistan'da önemli bir programa katıldı. 'Yeni Özbekistan İçin Sürdürülebilir Enerji' programına iştirak eden Bayraktar, burada hem bölgesel kalkınmayı hızlandıracak dev projelerin açılışını gerçekleştirdi hem de enerjinin stratejik bir iş birliği köprüsü olduğu mesajını verdi.

BÖLGESEL KALKINMANIN ANAHTARI ENERJİ
Bayraktar, yaptığı açıklamada enerjiyi sadece bir ticaret kalemi olarak değil, ülkeler arasındaki kardeşliği ve iş birliğini güçlendiren stratejik bir köprü olarak gördüklerini vurguladı. Bu vizyonla, Orta Asya'nın potansiyelini modern altyapı ve sürdürülebilir yatırımlarla bir araya getirmeyi ve bölgesel arz güvenliğine katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade etti.

TÜRK ŞİRKETLERİN ROLÜ BÜYÜK
Açılışı yapılan dev projelerin bir kısmının Türk şirketleri tarafından üstlenildiği belirtildi. Uluslararası sektör temsilcilerinin de katıldığı bu tarihi törende, bölgenin enerji geleceğine dair önemli adımlar atıldı. Bayraktar, bu çok taraflı ortaklıkların artarak devam edeceğine olan inancını dile getirdi ve projelerin Özbekistan halkına ve tüm coğrafyaya hayırlı olmasını diledi.
Bakmadan Geçme
Enerji Bakanı Bayraktar Suriye ile iş birliğini görüştü
Tataristan'da Düzenlenen İHA Saldırısında 8 Özbek Vatandaşı Hayatını Kaybetti
Irak petrolü Ceyhan'dan akacak: Türkiye ve Irak'tan kritik anlaşma imzalandı!
Bakan Bayraktar, Iraklı yetkililerle enerji iş birliğini güçlendirmek için görüştü
Bakan Bayraktar, Irak'ta enerji iş birliği için önemli temaslarda bulundu
Enerji Bakanı Bayraktar, Irak Başbakanı ile kritik zirvede buluştu: İş birliği masadaydı
