Bakan Bolat, Belçikalı mevkidaşıyla görüştü
Ticaret Bakanı Bolat, Brüksel'de Belçika Başbakan Yardımcısı Prevot ile ekonomik ve ticari ilişkileri görüştü. 2025'e kadar 15 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi ve Avrupa tedarik zincirlerinde Türkiye'nin rolü ele alındı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Maxime Prevot ile Brüksel'de bir araya geldi. Bakan Bolat, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, görüşmede Türkiye-Belçika ekonomik ve ticari ilişkilerini geliştirme yollarını ele aldıklarını belirtti.

Ticaret hacmini artırma hedefi
Bolat, görüşmede Türkiye'nin küresel ticaretteki konumunu güçlendirme ve Ticaret Yüzyılı vizyonunu gerçekleştirme hedeflerini paylaştı. İki ülke arasındaki ticaret hacmini 2025 yılına kadar 9,2 milyar dolardan 15 milyar dolara çıkarma hedefi doğrultusunda, ticareti daha dengeli hale getirme, karşılıklı yatırımları artırma ve iş birliklerini güçlendirme konularında fikir alışverişinde bulunulduğunu kaydetti. Belçikalı yatırımcıların Türkiye'ye yaklaşık 5,6 milyar dolar, Türk yatırımcıların ise Belçika'ya 868 milyon dolar yatırım yaptığını hatırlatan Bakan, enerji, lojistik, dijitalleşme ve savunma sanayii gibi alanlarda yeni fırsatlar yaratmayı amaçladıklarını ifade etti.

Avrupa tedarik zincirlerinde Türkiye vurgusu
Görüşmede ayrıca, Avrupa Birliği'nin 'Made in EU' girişimi kapsamında Türkiye'nin Gümrük Birliği ile Avrupa üretim ve tedarik zincirlerine entegre yapısının önemine dikkat çekildi. Bolat, Türkiye'nin üretim kapasitesi, stratejik konumu ve sanayi altyapısıyla Avrupa değer zincirlerinin önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak, Türkiye-AB ekonomik ilişkilerinin karşılıklı fayda temelinde geliştirilmesi gerektiğini belirtti. 2027'de Brüksel'de yapılması planlanan JETCO toplantısının, yeni iş birliklerini somut projelere dönüştürmek için önemli bir platform olacağını sözlerine ekledi.
Bakmadan Geçme
A Milli Takım, Belçika maçı öncesi stadyumda yürüyüş yaptı
Ticaret Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Tuzcu'ya yönelik iddiaları yalanladı
Ticaret Bakanı Bolat, Katar ile ilişkileri güçlendireceğiz
Kırtasiye denetimlerinde 182,5 milyon lira yaptırım uygulandı
Ticaret Bakanlığı: 56 ilde ihracat arttı
Bakan Bolat, enerji ve ticaretin geleceğini konuştu
