Bakan Bolat, Türkiye-ABD ticaret hacminin 43 milyar dolara ulaşacağını açıkladı
Bakan Ömer Bolat, New York'ta düzenlenen toplantıda Türkiye-ABD ticaret hacminin 2023 yıl sonunda 43 milyar dolara ulaşacağını duyurdu ve karşılıklı yatırımların önemine değindi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Birleşmiş Milletler 81'inci Genel Kurulu çerçevesinde New York'ta Türk ve Amerikan iş insanlarıyla bir araya geldi.

Ticaret hacmi hedefleri değerlendirildi
Bolat, toplantıda iki ülke arasındaki ticari ilişkileri değerlendirerek, “2025 yılında 38,6 milyar dolara ulaşan ticaret hacmimizde, Cumhurbaşkanlarımız tarafından belirlenen hedefler çerçevesinde, bu yıl sonunda 43 milyar dolarlık bir potansiyele ulaşmayı öngörüyoruz” şeklinde konuştu. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen organizasyonda, Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin mevcut durumu ile gelecekteki potansiyeli ele alındı.

Karşılıklı yatırımlar ve iş birlikleri ön planda
Bakan Bolat, bu hedefe yalnızca ticaret hacmini artırarak değil, aynı zamanda karşılıklı yatırımları, teknoloji ve enerji iş birliklerini güçlendirerek ulaşacaklarını vurguladı. Türk ve Amerikan iş dünyasının dinamik yapısı ve girişimcilik potansiyeli ile bu hedeflerin çok daha ileriye taşınabileceğine inandığını belirtti. Türkiye'nin küresel gücünü artırmak adına çalışmalara devam edeceklerini ifade etti. Ayrıca, bu anlamlı buluşmanın gerçekleşmesine katkıda bulunan DEİK ve TAİK’e teşekkür etti.
Bakmadan Geçme
ABD ile 100 milyar dolarlık ticaret hedefi için umutlu
Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye-ABD ilişkilerinde hedef büyütüyor
Duran: Türkiye-ABD ilişkileri dönüşümde
Türkiye-ABD ilişkileri geçen yüzyılın özeti niteliğinde
Türk şirketlerinin ABD yatırımı 14,9 milyar dolara ulaştı
Tom Barrack, Türkiye-ABD ittifakının gücünü vurguladı
