Bakan Çiftçi: Afet öncesi tedbir alan bir devlet anlayışı hedefliyoruz
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, afet yönetiminde devletin kapasitesini güçlendirme ve riskleri önceden görme amacında olduklarını açıkladı. İstanbul Valisi ise şehirdeki hazırlıkları anlattı.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Avrupa Sismoloji Komisyonu 40’ıncı Genel Kurulu ve Avrupa Sismoloji Kongresi açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

Depremi engelleyemeyiz
Bakan Çiftçi, “6 Şubat bize bir kez daha gösterdi ki depremi engelleyemeyiz; ancak depremin afete dönüşmesini önlemek için yapabileceğimiz çok şey var” dedi. Güvenli şehirler inşa etmenin sadece mühendislik değil, aynı zamanda kamu ahlakı meselesi olduğunu vurguladı. Afetlere hazırlığın, uzun vadeli bir medeniyet yatırımı olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Devlet kapasitesini güçlendirmek gerekiyor
Çiftçi, devletin afet sonrası müdahale gücünü artırmak ve afetten önceki riskleri öngörme anlayışını geliştirmek istediklerini ifade etti. Ayrıca, Türkiye’nin afet yönetiminde önemli bir dönüşüm yaşadığını ve AFAD'ın bu süreçteki rolünü vurguladı. Türkiye'nin geniş deprem gözlem ağı ile bilim ve teknolojinin kamu güvenliğine dönüşümünün önemli bir gösterge olduğunu söyledi.

İstanbul'daki hazırlıklar
İstanbul Valisi Davut Gül, şehirdeki tüm eğitim tesislerinin en sağlam binalar haline geldiğini ve bu yapılarının olası bir depremde lojistik merkez olarak kullanılabileceğini belirtti. 5-6 yıl içinde depremin risklerini azaltan bir duruma gelmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Bakmadan Geçme
Bakan Kurum, gönüllerin inşası vurgusu yaptı
Bursa'da afetlere karşı dirençli şehirler için yol haritası belirlendi
İstanbul'da Hissedilen Yalova Depremi Sonrası Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Kritik Uyarı: "Kendisi Küçük, Anlamı Büyük!"
Dışişleri Bakanlığı, Panama'daki deprem için başsağlığı diledi
Panama'da 7.7 büyüklüğünde deprem
Deprem sonrası yıkımlarla ilgili 7 ilde operasyon
