Gündem

Bakan Ersoy Rusya ile hava ulaşımı iş birliğini güçlendireceklerini belirtti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da Rus yetkililerle yaptığı görüşmede, Türkiye ile Rusya arasındaki hava ulaşımı iş birliğinin geliştirileceğini ve turizm hareketliliğini destekleyecek çalışmaların süreceğini belirtti.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Bakan Ersoy Rusya ile hava ulaşımı iş birliğini güçlendireceklerini belirtti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki hava ulaşımı alanındaki iş birliğini güçlendirme yönünde çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Bakan Ersoy, Antalya'da Rus mevkidaşlarıyla bir araya gelerek bu konudaki temaslarını sürdürdüklerini belirtti.

Bakan Ersoy Rusya ile hava ulaşımı iş birliğini güçlendireceklerini belirtti 1

Rus yetkililerle görüşme

Ersoy, Antalya'da Rusya Federasyonu Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Vladimir Ilichev ve Ulaştırma Bakan Yardımcısı Vladimir Poteshkin ile bir toplantı gerçekleştirdi. Bu görüşmeye Türkiye tarafından Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt ve Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek de katıldı. Toplantıda ayrıca Tanıtma Genel Müdürü Timuçin Güler, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Gözde Şahin, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Genel Müdürü Sinan Seha Türkseven ile Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliği temsilcileri de yer aldı.

Bakan Ersoy Rusya ile hava ulaşımı iş birliğini güçlendireceklerini belirtti 2

Turizm hareketliliği hedefleniyor

Sosyal medya hesabı üzerinden görüşmeye ilişkin açıklama yapan Bakan Ersoy, “Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki hava ulaşımını geliştirmeye yönelik temaslarımızı sürdürüyoruz. Ulaştırma ve sivil havacılık yetkililerimizin de katıldığı görüşmede, ülkelerimiz arasındaki uçuşların artırılması ve ulaşım imkanlarının çeşitlendirilmesi konularını ele aldık. İki ülke arasındaki turizm hareketliliğini destekleyecek, hava ulaşımındaki iş birliğimizi güçlendirecek çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş