Bakan Fidan üyelikle ilgili topu Avrupa'ya attı
Dışişleri Bakanı Fidan, Türkiye'nin AB üyeliği konusundaki iradelerini vurgularken, Avrupa'nın bu konuda adım atması gerektiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya ziyaretinde Welt am Sonntag gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın seyrine dair değerlendirmelerde bulunarak, tarafların barışa daha fazla hazır olduklarını vurguladı. İki tarafın acıların ve yıkımın boyutunu gördüğünü belirten Fidan, Putin'in belirli koşullar altında ateşkesi kabul edebileceğini ifade etti.
AVRUPA GÜVENLİĞİ ÜZERİNE DEĞERLENDİRMELER
Bakan Fidan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un asker gönderme önerisine yanıt vererek, NATO birliklerinin uluslararası gözlemci birliklerinden farklı olduğunu belirtti. Ayrıca, her ülkenin ulusal güvenliğini koruma hakkına sahip olduğunu hatırlattı. Barış anlaşmasının sadece Ukrayna'daki savaşı sona erdirmekle kalmayıp, tüm Avrupa için kalıcı istikrar sağlaması gerektiğini vurguladı.
TÜRKİYE'NİN AB SÜRECİNE VURGU
Fidan, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda kararlı olduklarını ve bu iradeyi açıkça ortaya koyduklarını dile getirdi. AB'nin Türkiye’ye yönelik tutumunun subjektif olduğunu ve fasılların açılması gerektiğini belirtti. Fidan, Türkiye'nin AB üyeliğine yönelik Avrupa'da siyasi iradenin geri dönmesi gerektiğini ifade etti. Almanya'nın yeni güvenlik ortamında daha fazla sorumluluk üstlenmesi gerektiğinin altını çizen Fidan, Suriye'deki duruma da değinerek, Türkiye'nin bu süreçteki rolünü vurguladı.
Bakmadan Geçme
Erdoğan ve Subianto telefonla görüştü
Türkiye’nin altın hesabı değişti! Yıllardır bu rakam biliniyordu
MHP'den Sedat Peker Paylaşımı: "Yakında Vatanına Kavuşacak"
İtalya Milli Takımı, Türkiye maçı için hazırlıklarını tamamladı
Türkiye ve Azerbaycan arasındaki yatırımlar 40 milyar dolara ulaştı
Tayvan’da Türkiye’yi sordular, yanıt “saç ekimi” oldu
