Gündem

Bakan Göktaş: 83 bin engelli bireyin kamuya yerleştirilmesini sağladık

Bakan Göktaş, 2002'den bu yana kamuya yerleştirilen 83 bin engelli birey ile istihdamın 15 kat arttığını belirtti. Engelli politikalarının insan potansiyeline vurgu yaparak önemini açıkladı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Bakan Göktaş: 83 bin engelli bireyin kamuya yerleştirilmesini sağladık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2002 yılından bu yana kamuda engelli istihdamında 15 kat artış sağlandığını vurgulayarak, 83 bin 98 engelli bireyin kamuya yerleştirildiğini açıkladı.

Bakan Göktaş: 83 bin engelli bireyin kamuya yerleştirilmesini sağladık 1

ENGELLİ POLİTİKALARI VE İNSAN POTANSİYELİ

Göktaş, engelli politikalarının yalnızca ihtiyaçlar ve destekler üzerinden değerlendirilmesinin yetersiz olduğunu söyledi. Ona göre, her bireyin hayata kattığı bir değer ve tecrübe var. Bu nedenle, engelli bireylerin potansiyelinin toplumsal hayata yansıması için gerekli olan imkanların sunulması gerektiğini ifade etti.

Bakan Göktaş: 83 bin engelli bireyin kamuya yerleştirilmesini sağladık 2

SOSYAL DEVLETİN GÜÇLÜ ALANI

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde engelli politikalarının sosyal devletin güçlü alanlarından biri haline geldiğini belirterek, 2005 yılında çıkarılan Engelli Kanunu’nun önemli bir reform olduğunu söyledi. Ayrıca, engelli bireylerin istihdamı için özel sektörde korumalı iş yerlerinin teşvik edilmesine devam edeceklerini vurguladı.

Bu Yazıyı Paylaş