Siyaset

Bakan Göktaş: Aile yılı'nda sosyal hizmet modellerimizi yaygınlaştıracağız

Bakan Göktaş, Tekirdağ'da aile odaklı sosyal hizmet modellerinin yaygınlaşacağını ve toplumsal dayanışmayı güçlendirecek yatırımların devam edeceğini açıkladı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Bakan Göktaş: Aile yılı'nda sosyal hizmet modellerimizi yaygınlaştıracağız

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Tekirdağ’da önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, aile odaklı sosyal hizmet modellerinin yaygınlaştırılacağını vurgulayarak, 'Toplumsal dayanışmayı güçlendirecek yatırımlarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Toplumun hassas kesimlerinin güçlendirildiği bir sosyal yapının inşası için tüm gayretimizle çalışacağız' dedi.

İKİ ÖNEMLİ YATIRIMIN TEMELİ ATILDI

Bakan Göktaş, Tekirdağ'da İl Müdürlüğü'nün Sosyal Hizmet Merkez Binası ile Marmaraereğlisi ilçesindeki Engelsiz Yaşam Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. Törende, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ve AK Parti milletvekilleri de yer aldı. Göktaş, yeni sosyal hizmet merkezleriyle hizmet kapasitesinin artırılacağını belirtti. 'Yeni Engelsiz Yaşam Merkezi ile özel gereksinimli bireylerimizin sosyal hayata katılımını güçlendirecek güvenli ve kapsayıcı bir ortam sağlayacağız' diye ekledi.

SOSYAL HİZMETLERDEKİ DÖNÜŞÜM

Son 23 yılda Türkiye genelinde sosyal hizmetler alanında köklü değişimler gerçekleştirdiklerini ifade eden Göktaş, sosyal devlet anlayışını güçlendirdiklerini vurguladı. 'Sosyal devlet, sadece bir hizmet mekanizması değil, aynı zamanda gönüllere değen ve ihtiyaç anında vatandaşının yanında duran bir dayanışma iradesidir' diyerek, sosyal desteklerin daha erişilebilir ve sürdürülebilir hale gelmesi için yeni modeller geliştirdiklerini belirtti. Tekirdağ'da 9,5 milyar liralık yatırım yapıldığını da hatırlatan Göktaş, 'Her yaş grubuna hitap eden bir sosyal destek ağı kuracağız' dedi.

Bu Yazıyı Paylaş