Bakan Göktaş Roma'da Gençlik Forumu'na katıldı: Türkiye 2026 Uluslararası Kadın Çiftçi Yılı'nın eş sunucusu olacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Roma'da düzenlenen Dünya Gıda Programı Küresel Gençlik Forumu'na katıldı. Türkiye, 2026 Uluslararası Kadın Çiftçi Yılı'nın eş sunucusu olacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen ‘Dünya Gıda Programı Küresel Gençlik Forumu’nun açılışına iştirak etti.

TÜRKİYE'NİN ROLÜ
Bakan Göktaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'nin konsey üyesi olduğu Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından organize edilen Küresel Gençlik Forumu'nun açılışını gerçekleştirdiğini belirtti. Göktaş, Türkiye'nin, BM tarafından ilan edilen 2026 Uluslararası Kadın Çiftçi Yılı'nın eş sunucuları arasında yer alarak, doğaya, insana ve emeğe saygılı üretimin yaygınlaştırılmasına katkı sağladığını vurguladı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR POLİTİKALAR
Bakan Göktaş, kırsal hayatı gözeten, üretimde ve girişimcilikte kadınları destekleyen, gençlerin yenilikçi bakış açısını dijital dönüşümle harmanlayan çok yönlü ve sürdürülebilir politikaları hayata geçirmeyi sürdüreceklerini ifade etti.
Bakmadan Geçme
Göktaş: kadın devletin kurucu iradesinde baştan beri var
Göktaş: Aile, milletin varoluş meselesidir
Özgür Özel'den Bakan Göktaş'a: Ailenize gösterdiğiniz hassasiyeti bize de gösterin
Bakan Göktaş Bahçelievler'de halkla buluştu
Aylin Nazlıaka, Bakan Göktaş'ı istifaya çağırdı
15 Temmuz ruhu, sergiyle yeniden canlandı: Bakan Göktaş'tan kahramanlara minnet
