Gündem

Bakan Göktaş'tan İsrail'e sert tepki: İnsanlık suçları siciline yeni utanç sayfası eklendi

Bakan Göktaş, Gazze'ye yardım götüren filoya İsrail tarafından düzenlenen saldırıyı kınayarak, bunun İsrail'in insanlık suçları siciline yeni bir utanç sayfası eklediğini belirtti ve Türkiye'nin mazlumların sesi olacağını vurguladı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Bakan Göktaş'tan İsrail'e sert tepki: İnsanlık suçları siciline yeni utanç sayfası eklendi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gazze'ye insani yardım götürmek üzere yola çıkan Küresel Sumud Filosu'na uluslararası sularda düzenlenen saldırıyı sert bir dille kınadı. Bakan Göktaş, bu saldırının İsrail'in insanlık suçları siciline yeni bir utanç sayfası daha eklediğini belirtti.

İNSANLIĞA KARŞI BİR SALDIRI

Sanal medya hesabından yaptığı açıklamada Göktaş, "İyiliği ve yardımı hedef alan bir zihniyet hiçbir değerle izah edilemez. Bu barbarlığa 'dur' demek hepimizin vicdani ve insani sorumluluğudur." ifadelerini kullandı. Bakan, uluslararası toplumun bu saldırıya sessiz kalmaması ve net bir ortak duruş sergilemesi gerektiğini vurguladı.

TÜRKİYE MAZLUMLARIN SESİ OLACAK

Göktaş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, filoda bulunan vatandaşların ve diğer yolcuların durumunu yakından takip ettiğini sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin bu zulme sessiz kalmayacağını ve adaletin ve mazlumların sarsılmaz sesi olacağını belirtti.

Bu Yazıyı Paylaş