Siyaset

Bakan Güler: YPG/PYD/SDG entegrasyonu tek çıkar yol

Bakan Güler, YPG/PYD/SDG terör örgütünün entegrasyonunun zorunlu olduğunu vurguladı ve Kilis'in güvenlik ile ticari merkez haline geldiğini açıkladı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Bakan Güler: YPG/PYD/SDG entegrasyonu tek çıkar yol

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, terörsüz bir Türkiye inşa etmek amacıyla önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Güler, YPG/PYD/SDG terör örgütünün, 10 Mart ve 18 Ocak tarihlerindeki anlaşmalar doğrultusunda devlet kurumlarına entegre olması gerektiğini vurguladı.

KİLİS'İN TARİHSEL SORUMLULUĞU

Kilis'teki AK Parti İl Teşkilatı Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Bakan Güler, Kilis'in tarihi boyunca sınır hattındaki sorumluluklarını başarıyla yerine getirdiğini belirtti. Kilis’in, Suriye’deki iç savaş sırasında yeniden bir sınavdan geçtiğini ifade eden Güler, bu süreçte terör örgütlerinin ülkeyi tehdit eder hale geldiğini söyledi.

TÜRKİYE’NİN SINIR ÖTESİ GÜVENLİĞİ

Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yaptığı harekâtlarla sınır hattında güvenliği sağladığını belirtti. Türkiye’nin yalnızca sınırlarında değil, sınır ötesinde de güvenliği tesis eden bir ülke olduğunu vurguladı. Ayrıca, Kilis’in ticari geçişlerin ve ekonomik canlanmanın merkezlerinden biri haline geldiğini dile getirdi. Bakan Güler, YPG/PYD/SDG terör örgütünün anlaşmalara uyması ve devlet kurumlarına entegre olmasının zorunlu olduğunu ifade etti. Bu sürecin, hem Suriye’nin hem de bölgenin istikrarı açısından kritik öneme sahip olduğunu belirtti. Dörtyol-Hassa Demiryolu ve Otoyolu Projesi için dış finansman onaylandığını ve bu projelerin bölge ekonomisine katkı sağlayacağına dikkat çekti.

Bu Yazıyı Paylaş