Bakan Gürlek: 3 faili meçhul cinayet daha aydınlatıldı
Adalet Bakanı Akın Gürlek, 3 faili meçhul cinayetin daha aydınlatıldığını açıkladı. İstanbul'da kayıp Zeynep Yıldırım cinayetinde bir şüpheli tutuklanırken, Mardin ve Manisa'daki eski cinayet dosyalarında da failler yakalandı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı'nın çalışmalarıyla 3 faili meçhul cinayetin daha aydınlatıldığını duyurdu. Bakan Gürlek, Adalet ve güvenlik teşkilatları arasındaki koordinasyonun güçlendirildiğini ve hiçbir suçlunun cezasız kalmaması için çalıştıklarını belirtti.
İstanbul'da kayıp kadın cinayeti
Bakan Gürlek, İstanbul'da 12 Eylül 2022'den beri kayıp olan Zeynep Yıldırım'ın dosyasına ilişkin bilgi verdi. Yıldırım'ın kaybolmadan önce Fethi Dağlı ile görüştüğü tespit edildi. Dağlı'nın sorgusu sonrası, 1 Eylül 2026'da yapılan yer gösterme işleminde bir kadın cesedi bulundu. Kimliği Adli Tıp Kurumu'nca belirlenen Yıldırım'ın cesedinin bulunmasının ardından Fethi Dağlı yeniden tutuklandı.
Mardin ve Manisa'daki cinayetler
Mardin'in Nusaybin ilçesinde 2012'de İsmail Akın ve kızı Elif Akın'ın öldürülmesine ilişkin dosyada 14 yıl sonra yeni gelişmeler yaşandı. Elde edilen yeni delillerle cinayet şüphelileri tespit edildi ve dört ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 15 şüpheli gözaltına alındı. Manisa'nın Akhisar ilçesinde 2016'da öldürülen Abdurrahman Aysu cinayetinde de failler ve suça yardım edenler belirlenerek 7 şüpheli gözaltına alındı. Bakan Gürlek, 24 Nisan 2026'dan bu yana 40 dosyada, 46 maktul ve 7 yaralıya ilişkin faili meçhul olayın aydınlatıldığını vurgulayarak, teknolojiyi kullanarak tüm dosyaların takipçisi olacaklarını ifade etti.
Bakmadan Geçme
Adalet Bakanı Gürlek: İBB davasında yeni iddialar içeren ek iddianame var
Bakan Gürlek’in avukatı, Ahmet Şık hakkında suç duyurusunda bulundu
Adalet Bakanı Gürlek, 2026'da 294 kişinin iade edildiğini açıkladı
Bakan Gürlek: 7 dosyada 8 cinayet aydınlatıldı
Bakan Gürlek: 3 faili meçhul dosya daha aydınlatıldı
Bakan Yardımcısı Tuncay, depremzede ailelerle buluştu
