Bakan Gürlek: 4 faili meçhul cinayette 26 gözaltı
Adalet Bakanı Gürlek, faili meçhul cinayet dosyalarının yeniden incelenmesiyle 26 kişi gözaltına alındı, 6 kişi tutuklandı. Konya, Kahramanmaraş, Mersin ve Hatay'daki soruşturmalar yeni delillerle ilerliyor.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, toplamda dört faili meçhul cinayet dosyasının yeniden incelendiğini ve bu soruşturmalar kapsamında 26 kişinin gözaltına alındığını, 6 kişinin ise tutuklandığını bildirdi.
Yılların ardından adalete teslim
Bakan Gürlek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Yılların arkasına saklanan failleri adaletin önüne çıkaracağız” diyerek, toplum vicdanında derin yaralar açan bu tür cinayetlerin peşini bırakmadıklarını belirtti. Adalet Bakanlığı bünyesindeki Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı koordinasyonunda, savcılıklar ve emniyet birimlerinin iş birliğiyle dört ayrı dosyanın ele alındığını ifade eden Gürlek, gelişen teknolojik imkanlar, kriminal incelemeler, DNA analizleri, iletişim kayıtları ve tanık beyanları ışığında delillerin yeniden değerlendirildiğini ekledi.
Konya, Kahramanmaraş, Mersin ve Hatay’daki soruşturmalar
Konya’da 2005 yılında öldürülen Ömer Faruk Akıllı cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmada, 7 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüphelilerden 5’i tasarlayarak öldürme suçundan tutuklanırken, 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Kahramanmaraş’ta 2010 yılında boş bir arazide cansız bedeni bulunan yeni doğmuş bebek dosyası yeniden ele alındı. Hastane kayıtları ve tanık beyanları incelenerek yapılan çalışmalar sonucunda yakalanan 2 şüpheliden biri tutuklandı, diğeri hakkında adli kontrol kararı uygulandı. Mersin’de 2007 yılında cesedi betonla kapatılmış bir buzdolabında bulunan Bahaddin Sefer cinayeti dosyasında, farklı illerde 32 kişinin ifadesi alındı. Elde edilen bulgular doğrultusunda Mersin merkezli 6 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenerek 6 şüpheli gözaltına alındı. Hatay’ın Samandağ ilçesinde 2006 yılında bıçaklanarak öldürülen İbrahim Akgöl cinayeti dosyasında ise HTS kayıtları ve tanık beyanları incelendi. 16 ilde toplam 52 kişinin bilgisine başvurulurken, 12 şüpheliye yönelik düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Bakan Gürlek, soruşturmaları yürüten tüm birimlere teşekkür ederek, “Zamanın cinayetlerin üzerini örtmesine izin vermeyecek, adaletin tecellisi için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
Bakmadan Geçme
64 dosyada 71 cinayet faili meçhul olmaktan çıktı
Adalet Bakanı Gürlek, 64 dosyada 71 cinayeti aydınlattı
Bakan Gürlek, 5 ülkenin adalet bakanıyla görüştü
Adalet Bakanı Gürlek: İBB davasında yeni iddialar içeren ek iddianame var
Bakan Gürlek’in avukatı, Ahmet Şık hakkında suç duyurusunda bulundu
Adalet Bakanı Gürlek, 2026'da 294 kişinin iade edildiğini açıkladı
