Bakan Kacır: Teknopark sayısı son 23 yılda 2'den 114'e yükseldi
Bakan Kacır, Antalya'da yaptığı açıklamada, teknopark sayısının son 23 yılda 2'den 114'e çıktığını ve Ar-Ge odaklı girişimlerin sayısının 12 bini aştığını duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Antalya'da Akdeniz Üniversitesi Teknokenti'nde gerçekleştirilen Ar-Ge 4 Binası ve Girişim Ofisi açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

TEKNOLOJİDE STRATEJİK ÖZERKLİK
Kacır, son 23 yılda sağladıkları desteklerle teknopark sayısının 2'den 114'e çıktığını ve Ar-Ge ile inovasyon odaklı girişimlerin sayısının ise 56'dan 12 binin üzerine ulaştığını belirtti. Teknolojinin toplumsal hayatta ve üretim biçimlerinde köklü değişimler yarattığını ifade eden Bakan, yapay zeka ve büyük veri gibi yenilikçi teknolojilerin ulusal egemenlik ve küresel liderlik açısından önemli olduğunu vurguladı.

GENÇLERİN GÜCÜYLE YENİLİKLER
Bakan Kacır, gençlerin teknoloji girişimciliğinde oynadığı role dikkat çekerek, DENEYAP Teknoloji Atölyeleri gibi programlarla gençlere uygulamalı eğitim fırsatları sunduklarını söyledi. 2018 yılından bu yana düzenledikleri TEKNOFEST'in, gençlerin teknoloji geliştirme sürecine katılımını sağladığını ve binlerce yenilikçi fikrin girişime dönüştüğünü aktardı. Bakan Kacır, 2030 yılına kadar Türkiye'den 100 bin teknoloji girişiminin doğmasını hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, 2002 yılında 10 milyar dolar olan orta-yüksek ve yüksek teknoloji ihracatının geçen yıl 112 milyar dolara yaklaştığını ifade etti. Antalya'daki teknoparkların, girişimcilere sağladığı imkanlarla şehrin teknoloji potansiyelini artırdığını da sözlerine ekledi.
Bakmadan Geçme
Türk Telekom Ar-Ge ve İnovasyon Bilim Kurulu kuruldu
Savunma Sanayii Başkanı Görgün, Ar-Ge harcamalarını 20 milyar dolara çıkardıklarını açıkladı
Türk Telekom, patent ve yayın sayısında zirveye yerleşti: Ar-Ge hamlesiyle küresel rekabette iddialı
Bakan Kacır: Sağlık teknolojilerine 82 milyar lira destek sağladık
Türkiye'nin teknoloji gücü Paris'te parlıyor: 26 girişim dünya sahnesinde
Bakan Yardımcısı Turan: Genç projeler, geleceğin büyük ihracat kapılarını açabilir
