Gündem

Bakan Kacır: Türkiyenin AR-GE altyapısı önemli bir sıçrama yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiyenin AR-GE altyapısının önemli ölçüde güçlendiğini ve yatırımların artacağını duyurdu.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Bakan Kacır: Türkiyenin AR-GE altyapısı önemli bir sıçrama yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbulda düzenlenen TECHSTAR İstanbul Startup Community Partnership lansmanında Türkiyenin araştırma ve geliştirme (AR-GE) altyapısının son yıllarda önemli bir gelişim kaydettiğini duyurdu.

AR-GE İNSAN KAYNAĞINDA YÜKSELİŞ

Kacır, 22 yıl önce Türkiyede sadece 29 bin AR-GE uzmanı bulunduğunu, bu sayının 2024 yılına gelindiğinde 311 bine yükseleceğini belirtti. Bu artışın, ülkenin teknoloji ve inovasyon ekosistemindeki büyümeyi destekleyeceğini ifade eden Kacır, milli gelirden AR-GEye ayrılan payın binde 5 seviyesinden yüzde 1,4’ün üzerine çıktığını vurguladı.

YATIRIMLARDA ÇARPAN ETKİSİ

Bakan Kacır, Türkiyede AR-GE harcamalarının 2024 yılında 20 milyar dolara ulaşacağını belirtirken, bu süreçte girişimcilerin ve teknoparkların sayısının arttığını da dile getirdi. İstanbulun girişimcilik merkezi olma konusundaki hedeflerini açıklayan Kacır, Atatürk Havalimanında kurulacak büyük girişimcilik merkezinin uluslararası yatırımcıları çekeceğini ve Türkiyenin inovasyon kapasitesini artıracağını söyledi.

Bu Yazıyı Paylaş