Gündem

Bakan Memişoğlu: Sağlık, Afrika ile stratejik iş birliği köprüsüdür

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Türkiye-Afrika İş ve Ekonomi Forumu'nda yaptığı konuşmada, sağlığın kalkınma ve uluslararası iş birliği için stratejik bir köprü olduğunu belirterek, Afrika ülkeleriyle sağlık alanında ortak çalışmalara hazır oldukl
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Bakan Memişoğlu: Sağlık, Afrika ile stratejik iş birliği köprüsüdür

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, TÜRKİYE-AFRİKA İş ve Ekonomi Forumu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sağlık alanındaki ilerlemesini ve Afrika ülkeleriyle iş birliği potansiyelini vurguladı. Memişoğlu, "Sağlık, sadece bir hizmet alanı değil, kalkınma, teknoloji ve uluslararası iş birliği için stratejik bir köprüdür. Biz bugün, bu köprüyü Afrika ülkeleri ile birlikte daha da geliştirmek için buradayız" ifadelerini kullandı.

AFRİKA İLE SAĞLIK İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Türkiye'nin, sağlık hizmeti sunumunda olduğu kadar üretim alanında da kararlılıkla ilerlediğini belirten Bakan Memişoğlu, Afrika ülkeleriyle ortak çalışmalar yürütmeye hazır olduklarını dile getirdi. Geçtiğimiz çeyrek asırda hayata geçirilen 'Sağlıklı Türkiye Yüzyılı' vizyonuyla modern şehir hastaneleri, dijital sağlık sistemleri ve koruyucu sağlık hizmetleriyle uluslararası düzeyde örnek gösterilen bir sağlık sistemine ulaşıldığını söyledi. Pandemi sürecinde Türkiye'nin birçok ülkeye, özellikle Afrika'ya yaptığı yardımlarla uluslararası dayanışmanın güzel bir örneğini sergilediğini de sözlerine ekledi.

SAĞLIKTA ÜRETİM GÜCÜ VE TEKNOLOJİK HAMLE

Sağlık alanındaki üretim gücünün TÜSEB aracılığıyla 'fikirden ürüne' uzanan bir ekosistemle güçlendirildiğini ifade eden Memişoğlu, Milli Sağlık Teknoloji Hamlesi ile teknoloji ve ürün ihraç eden, ekonomik büyümeye katkı sunan bir yapıya ulaşıldığını belirtti. Kendi cihazını, yazılımını, ilacını ve aşısını üreten Türkiye'nin sağlıkta üretim kapasitesini her geçen gün artırdığını vurgulayan Bakan, "Bu alanda Afrika ülkeleriyle ortak çalışmalar yürütmeye hazırız" dedi. Ayrıca, kıtada kurulan sağlık tesislerinin yerel sağlık çalışanlarının bilgi ve becerilerini geliştirdiği ve ileri düzey ameliyatlarla hizmet kapasitesinin güçlendirildiği örneklerine değindi.

Bu Yazıyı Paylaş