Gündem

Bakan Şimşekten mükelleflere uyarı: Beyanname vermeyenler bildirildi

Bakan Şimşek, beyanname vermeyen mükelleflerin vergi dairelerine bildirildiğini açıkladı ve gönüllü uyumun artırılmasına yönelik çabaların sürdüğünü vurguladı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Bakan Şimşekten mükelleflere uyarı: Beyanname vermeyenler bildirildi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, beyanname vermeyen mükelleflerin vergi dairelerine bildirildiğini duyurdu.

KAYIT DIŞI GELİRLERİN TESPİTİ

Şimşek, "Kayıt dışı gelirleri tespit etmek için teknolojinin tüm imkanlarını kullanıyoruz. Kar payı geliri elde eden ve tüm uyarılara rağmen beyanname vermeyen mükellefler vergi dairelerine bildirildi" şeklinde konuştu. Bu durumun, kayıt dışı ekonominin önlenmesi adına atılan önemli bir adım olduğunu belirtti.

PIŞMANLIK HÜKÜMLERİNDEN FAYDALANMA İMKANI

Bakan Şimşek, mükelleflere, işlemler başlamadan önce pişmanlık hükümlerinden yararlanarak beyanname verme fırsatı sunduklarını vurguladı. "Amacımız ceza kesmek değil, gönüllü uyumu artırmaktır" ifadesiyle, vergi mükelleflerinin düzenli beyanda bulunmalarını teşvik etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Bu Yazıyı Paylaş