Bakan Uraloğlu, Divriğide 14üncü hava kampüsünü açma müjdesini verdi
Bakan Uraloğlu, Divriğide 31 Ekimde açılacak 14üncü hava kampüsünün bölgedeki havacılık faaliyetlerine katkı sunacağını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiyenin 14üncü hava kampüsünün Divriğide hizmete açılacağını duyurdu. 31 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek olan açılış, bölgedeki havacılık faaliyetlerine önemli katkılar sağlayacak.

HAVA KAMPÜSLERİ İLE DESTEK SAĞLANACAK
Bakan Uraloğlu, Divriğideki hava kampüsünün, ülke genelinde 12 ilde bulunan 14 hava kampüsü ile birlikte sportif ve amatör havacılığa destek vermeyi amaçladığını belirtti. Açıklamalarında, mevcut hava kampüslerinin bulunduğu yerleri de sıralayarak, her ilçeye bir hava kampüsü kazandırma hedeflerinin sürdüğünü ifade etti.

DİVRİĞİ HAVA KAMPÜSÜNÜN ÖZELLİKLERİ
Divriği Hava Kampüsünün pistinin 1180 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde inşa edildiğini açıklayan Uraloğlu, burada yalnızca 5 bin 700 kilogramın altındaki hava araçlarıyla uçuşların yapılacağını belirtti. Hava kampüsünün, bölge turizmine de katkı sağlaması bekleniyor ve havacılık kültürünün yaygınlaşmasında önemli bir rol üstleneceği vurgulandı.
Bakmadan Geçme
Hürriyet Munanoğlu: Cinsiyet değil, yetkinlik önemli
Kırgızistan havacılığında tarihi dönüm noktası: AB 20 yıllık uçuş yasağını kaldırdı
Altaca ve Firefly, havacılıkta karbonsuzlaşma için stratejik ortaklık kurdu
TOMTAŞ'ta özdemir bayraktar belgeseli ile gençlere ilham verildi
Gökyüzünün sessiz kahramanları Edirnekapı'da anıldı: Havacılık ruhu yaşatılıyor
RAST 2026 konferansı, havacılık ve uzayda küresel köprüler kuruyor
